Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op donderdag, januari 28, 2010 18:53 - Geen reacties

Markt voor tweede woningen is ondoorzichtig

28
jan2010

Het is lastig om boven water te krijgen hoeveel Nederlanders beschikken over een tweede woning, aangezien de markt daarvoor ondoorzichtig is. Uit onderzoek blijkt dat 2% van de Nederlanders een tweede woning heeft. Dat lijkt echter aan de magere kant. Van de Fransen heeft 14% een tweede huis en van de Spanjaarden, Finnen en Zweden zelfs 20%. Kennelijk kampt Nederland met gebrekkige registratie, want uit buitenlandse onderzoeken blijkt dat Nederlanders lustig huizen kopen in den vreemde. Nederlanders zijn bijvoorbeeld de op drie na grootste bezitters van onroerend goed in Zwitserland.

Voorheen waren tweede woningen alleen bereikbaar voor de elite. Tegenwoordig kan een appartement op de Veluwe of aan de Turkse rivièra voor 50.000 euro worden verkregen. De aanschafmotieven kunnen uiteenlopen van recreëren en beleggen tot emigratie. NRIT Onderzoek heeft onderzoek verricht naar (potentiële) bezitters van tweede woningen. Van de bezitters heeft 40% een tweede huis in het buitenland, terwijl van de respondenten die een tweede huis plannen te kopen 88% zich richt op het buitenland.

Van de huidige bezitters verhuurt 48% de tweede woning. Van de plannenmakers wil 67% de tweede woning verhuren. Een groot deel van de plannenmakers twijfelt over aankoop vanwege de recessie.

Bron: NRIT MagazineReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld