Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, januari 29, 2010 14:39 - Geen reacties

Minder Belgen zetten huis te koop door crisis

29
jan2010

Hoewel de crisis niet geleid heeft tot een crash van de vastgoedprijzen, is het aanbod aan particuliere woningen sinds mei vorig jaar met 26 procent gedaald. Dat blijkt uit een nieuwe index van online makelaar Directmakelaar.be. “Aan dit tempo dreigt het aanbod helemaal in te storten”, vreest woordvoerder Johnny Kegels.

“Historisch gezien verandert een kwart van de particulieren tussen de tweede en derde maand hun prijs als de woning niet verkocht geraakt”, legt Kegels uit. “Sinds mei vorig jaar zien wij het aantal aanpassingen versnellen. Steeds meer mensen beseffen dat zij door de crisis hun verhoopte prijs niet zullen krijgen. Maar tegelijk merken wij dat veel eigenaars ook beslissen om hun woning niet langer meer te koop te stellen. Door de druk op de prijzen zijn zij veel sneller geneigd om hun vastgoed bij te houden.”

Vooral oudere eigenaars, die naar een flat willen verhuizen, en jonge gezinnen die een grotere woning zoeken, kijken de kat nog even uit de boom.

Veel beterschap ziet Hans Loose, oprichter van Directmakelaar.be, niet. “Als deze trend zich doorzet, dreigt zelfs een ineenstorting van de particuliere markt”, maakt hij zich sterk. “Want als de rente stijgt, zullen de kandidaat-kopers minder budget hebben om een woning aan te kopen.” Loose verwacht dat het aanbod pas zal stijgen als de economische crisis helemaal voorbij is.

Bron: Het Laatste NieuwsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld