Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, januari 8, 2010 17:45 - Geen reacties

Steeds meer bouwvakkers in opleiding bij deze vrieskou

08
jan2010

Het is niemand ontgaan dat de koudeprik van december en de enorme vriestemperaturen de bouwactiviteiten hebben stilgelegd. De normale bouwactiviteiten kunnen dus niet worden uitgevoerd. Dergelijke uitzonderlijke slechte weersomstandigheden verplichten de bouwbedrijven om hun planning van de activiteiten te herzien.

Steeds meer bouwbedrijven blijken van deze vrieskou te profiteren om hun bouwvakkers in te schrijven voor winteropleidingen-bouw.

Tijdens de vorige winterperiode (2008-2009) werden ongeveer 50.000 uren aan opleiding verstekt door de VDAB,Forem, en andere vakopleidingsinstellingen. Eind december 2009 werden reeds meer dan 46.000 uren aan opleidingen geboekt voor onze technische werknemers. Verwacht wordt dat met de toegenomen vraag en tijdens deze vrieswinter meer dan 80.000 uren aan bijkomende bouwopleidingen zullen worden verstrekt.De vraag naar opleidingen inzake duurzame en groene bouw, maar ook veiligheid zijn toegenomen.

Bovendien kunnen de bouwvakkers hierdoor nog van de bijkomende premies genieten die de bouwsector extra voorziet. Bovenop zijn werkloosheidsvergoeding van de RVA krijgt de arbeider in opleiding nog een vergoeding vanuit het Fonds voor Bestaanszekerheid van ongeveer € 8,00/dag en een bijkomende vergoeding vanuit het Fonds voor Vakopleiding van 36,00 EUR per dag.

“Op deze manier kan de bouwsector in deze barre vrieskou het weerverlet benutten om bijkomende opleiding en scholing te voorzien, en de werkgelegenheid in de sector te behouden” besluit Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw.

Bron: Confederatie BouwReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld