Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, januari 8, 2010 17:50 - Geen reacties

Coppenskazerne in Brasschaat omgebouwd tot kantorenpark

08
jan2010

De oude Coppenskazerne in Brasschaat werd onlangs omgebouwd tot een katoorkantoorproject waarin ook het financiecentrum gehuisvest. Arcadis Belgium en Poponcini & Lootens stonden in voor het ontwerp.
Het Autonoom Gemeentebedrijf Brasschaat en de Groep Van Roey bundelden de krachten samen voor de renovatie van de Lt. Coppenskazerne. Het Autonoom Gemeentebedrijf Brasschaat bracht de gronden in, de gemeente Brasschaat legde het openbaar domein aan en de nv Van Roey Project trad op als projectontwikkelaar.

De bestaande structuur van de kazerne werd zo veel mogelijk bewaard en vertaald naar de eisen van een hedendaags kantoorgebouw. De ontwerpers streefden een hoge beeldkwaliteit en uitstraling na met het oog op de imagoverstreking van de bedrijven. Dat vertaalde zich onder meer in een beeldkwaliteitsplan dat de krijtlijnen vastlegde voor het materiaalgebruik, de verlichting, de zitbanken, het groen,…
Het paradeplein werd ingericht als een aangenaam groen plein en fungeert als hart van de campus. Op de groene binnenplaats van het kazernegebouw werd een parkeergebouw gerealiseerd en verder werd er een nieuw bedrijvengebouw opgericht met ontwikkelingsmogelijkheden voor kmo’s en bedrijven uit de regio.

Regie der Gebouwen

De Regie der Gebouwen huurt zo”n 6000 m² kantoorruimte voor de financiediensten uit Brasschaat, Schoten, Wuustwezel, het controlecentrum Brasschaat-Wijnegem en de opsporingssectie Antwerpen-Rand. De Regie der Gebouwen zag erop toe dat de behoeften van de FOD Financiën bij de inrichting van de werkplekken werden beantwoord.

Bij de inplanting werden de diensten zoveel mogelijk functioneel gehergroepeerd en het gebouw bevat een aantal troeven en voorzieningen die reeds gericht zijn op de toekomstige structuren. Zo werd de werkvloer op flexibele wijze ingedeeld en zijn de werkplekken ingericht met full ergonomisch meubilair. Het gebouw is uitgerust met een voice over IP telefonie en met een toegangscontrolesysteem.

Dankzij de scheiding van de front-office met de back-office zijn alle face to face – gesprekken met de klanten en/of belastingplichtigen op één plek samengebracht. De belastingplichtigen worden er ontvangen met een hoge graad van privacy. Er circuleert minder publiek in het gebouw en daardoor kunnen de personeelsleden zich zonder stoornis volledig concentreren op hun kerntaken.

Technische fiche financiecentrum

 • Eigenaar: Gemeente Brasschaat
 • Projectontwikkelaar: nv Van Roey Project sa
 • Huurder: Regie der Gebouwen
 • Gebruiker: FOD Financiën
 • Architect: THV Arcadis-PoLo (Poponcini & Lootens)
 • Beheer kazernegebouw: nv Campus Lt. Coppens
 • Beheer bedrijventerrein: nv Bedrijventerrein Brasschaat
 • Oppervlakte financiecentrum: circa 6000 m²
 • Oppervlakte kazernegebouw: 10 000 m² bruto vloeroppervlakte en 1,5 ha grond
 • Oppervlakte bedrijventerrein: 21 000 m² bruto vloeroppervlakte en 2,8 ha grond
 • 62 parkeerplaatsen
 • Huurtermijn: 18 jaar
 • Jaarlijkse huurprijs: 639.699,00 EUR

Bron: www.vlaamsearchitectuur.beReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld