Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, februari 4, 2010 17:55 - Geen reacties

Soudal lanceert duurzaam isolatieschuim Ultra Isolatie

04
feb2010

Soudal, producent van onder andere afdichtingsproducten voor de bouw, industrie en doe-het-zelver, brengt een ‘flexibel’ isolatieschuim op de markt onder de naam Ultra Isolatie. Dit elastische ‘next generation’ PU-schuim vangt de voegbewegingen op en dat is een extra troef op vlak van energiezuinig bouwen en verbouwen, zeker ook omdat je met het oog op de verstrengde EPB-regelgeving op een simpele manier je E-peil naar beneden kan helpen.

Investeren in een energiezuinige woning is een vorm van levenslang sparen. Maar de energiezuinigheid van een woning hangt af van een heleboel factoren en hun onderlinge wisselwerking: het type verwarmingsinstallatie, de keuze van bouwmaterialen, isolatie en ventilatie… Als eerste stap is thermisch isoleren en luchtdicht bouwen van cruciaal belang in de strijd tegen de CO2 uitstoot en de energiefactuur. Het Ultra isolatieschuim is een opmerkelijke innovatie van Soudal die toelaat om op een zeer efficiënte manier en zonder veel moeite toch een heleboel energie en dus ook geld te besparen. De nieuwe EPB-wetgeving stelt bovendien dat vanaf januari 2010 de norm voor nieuwbouw bij van E100 naar E80 gaat. Door bovenop te isoleren ook nog eens luchtdicht te bouwen, zal je woning al snel een veel gunstiger E-peil behalen.

Kleine koudebrug, groot warmteverlies

Vensters en buitenschrijnwerk zijn traditioneel ‘koudegaten’ in de woning. Dat kan deels opgevangen worden door vensters en ramen met hoge isolatiewaarden, maar van fundamenteel belang is ook de aansluiting ervan met de muur. Omdat bij temperatuursveranderingen materialen kunnen gaan ‘werken’, krimpen en uitzetten, kunnen er scheurtjes in het PU-schuim ontstaan waardoor de thermische isolatie onderbroken wordt. Elke scheur is een koudebrug waardoor, hoe klein ook, flink wat warmte kan ontsnappen en koude binnendringen. Omgekeerd idem dito in de zomer. Gemiddeld zijn ramen en deuren verantwoordelijk voor 12% van alle energieverlies in de woning, na het dak (28%) en de bodem (16%).

Het Ultra isolatieschuim maakt komaf met die specifieke energieverliezen in de woning. Het unieke aan Ultra isolatieschuim is zijn elasticiteit. Anders dan de klassieke PU-schuimen zal het flexibel blijven, de voegbewegingen rond ramen en deuren efficiënter opvangen en het ontstaan van scheuren voorkomen. Hierdoor gaat het langer mee en garandeert het dus een duurzame isolatie. Voor het overige biedt het dezelfde eigenschappen: een uitstekende thermische en akoestische isolatie en bescherming tegen vocht. Met een isolatiewaarde van 0,035W/m.K is Ultra isolatieschuim een performante oplossing voor het afdichten van kieren, naden, holtes en voegen. Het schuim hecht uitstekend op uiteenlopende bouwmaterialen, voldoet aan alle eisen en is gecertificeerd door TÜV en IFT.

Soudal heeft altijd fors in innovatie geïnvesteerd, getuige onder andere het in aanbouw zijnde R&D center in Turnhout. Soudal bracht ook al het eerste isocyanaatvrije schuim (Soudafoam SMX) op de markt.

Bron: bouwenwonen.netReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld