Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, februari 4, 2010 17:53 - Geen reacties

Makelaardij moet toegevoegde waarde opvoeren en zichtbaar maken

04
feb2010

Wouter de Vries, universitair docent dienstenmarketing, raadt de makelaardij aan om zijn toegevoegde waarde op te voeren en zichtbaarder te maken. Het probleem is dat makelaars niet de eigenaar zijn van het product dat ze verkopen. In feite zijn het dienstverleners, en het is lastig om klanten alle aspecten van een dienst te laten zien. Bovendien kampt de beroepsgroep met technologische ontwikkelingen die de markt drastisch veranderen. Op internet worden traditionele makelaars aangevallen door prijsvechters als Makelaarsland.

De enige manier om het hoofd boven water te houden, is door meer toegevoegde waarde te leveren. Bijvoorbeeld door meer informatie of zekerheden te verschaffen, of door een garantie te leveren dat het huis wordt verkocht. Moviq breidde het pakket aan diensten uit en begeleidt niet alleen de koop van een huis maar verzorgt tevens de verhuizing en inrichting. Het lastige van dienstenmarketing is dat goede ideeën amper zijn te beschermen en daardoor steeds sneller worden gekopieerd.

Desnoods moeten makelaars spectaculaire acties inzetten. De Vries raadt prijskortingen af. Hij ziet wel heil in cadeaus, zoals een gratis auto inclusief gratis onderhoud of zeven jaar gratis vakantie.

Bron: Profnews 2010Reacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld