Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op donderdag, februari 18, 2010 17:44 - 2 Reacties

SNS Property Finance boekt verlies van € 219 mln

18
feb2010

SNS Property Finance heeft over 2009 een verlies geleden van € 219 mln. Het vorig jaar aangekondigde besluit om de internationale vastgoedportefeuille af te bouwen moet in 2012 zijn gerealiseerd. Voor Nederland voorziet de bank pas op middellange tot lange termijn weer kansen.

Dat heeft SNS Reaal bekend gemaakt bij de publicatie van de jaarcijfers 2009. De hele groep behaalde in 2009 een winst van € 17 mln tegenover een verlies van € 504 mln in 2008. In de toelichting op de cijfers schrijft de voorzitter van de Raad van Bestuur, Ronald Latenstein, over de vastgoedactiviteiten: ‘Het is duidelijk dat onze belanghebbenden in het huidige marktklimaat van ons verwachten dat we met meer kapitaal en minder risico handelen. In het kader van de maatregelen ter vermindering van risico’s kondigden we in augustus aan dat de activiteiten van SNS Property Finance zich uitsluitend op Nederland zullen gaan richten. Om een optimale waarde te kunnen realiseren zal de terugtrekking uit internationale vastgoedmarkten naar verwachting geleidelijk plaatsvinden. Het grootste gedeelte van deze afbouw van de portefeuille voor internationale projectfinanciering dient eind 2012 te zijn voltooid. Deze verandering zal het management in staat stellen alle tijd en middelen in te zetten voor de Nederlandse vastgoedactiviteiten. In Nederland heeft SNS Property Finance een zeer sterke concurrentiepositie en biedt de markt goede vooruitzichten op de middellange tot lange termijn. Aangezien de kortetermijnvooruitzichten voor groei van vastgoedfinanciering in Nederland beperkt zijn, zullen we deze activiteit voorlopig aansturen op waardecreatie en het handhaven van een verantwoorde balans tussen risico en rendement.’

Bron: PropertyNL2 Comments

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

C.J. Priem
apr 8, 2010 13:13

SNS Property Finance bouwt de buitenlandse projecten af voor 2012. Gaat SNS dan ook het project La Ciguena met haar gepensioneerde bewoners afbouwen. Het project staat voor 2/3 deel leeg, er wordt niets verkocht en kost SNS waarschijnlijk tientallen miljoenen. Zal SNS het project blijven sponsoren of laten ze de boel klappen. Op onterechte verdenkmakingen al zou de project ontwikkelaar Priem miljoenen hebben weggesluisd heeft SNS in samenwerking met De Wielborgh het project uit handen van Priem getrokken. Een spoor van ellende voor de ontwikkelaar, kopers en belanghebbenden is het resultaat. Wie durft SNS te laten bevestigen dat ze La Ciguena financieel blijven steunen totdat het gehele project op eigen benen kan staan (dus uitverkocht is). SNS, u moest zich schamen!!!!

Gedupeerden_La_Ciguena
mei 10, 2010 0:20

Omdat de Spaanse kusten zo populair zijn, worden projectontwikkelaars ingeschakeld om nog meer appartementencomplexen en huizenprojecten gericht op gepensioneerden neer te zetten. Spaanse firma’s springen daar dan weer handig op in door reizen aan te bieden voor potentiele kopers om een kijkje te nemen naar hun eventuele toekomstige huis. Onder deze firma’s zitten veel onbetrouwbare bedrijven die soms proberen om je handtekeningen te laten zetten, die je eigenlijk achteraf liever niet had willen zetten. Of zo’n firma betrouwbaar is of niet moet je even van tevoren onderzoeken: staan ze al langer geregistreerd, hebben ze referenties van mensen die eerder een huis bij hen hebben gekocht, zijn de directeuren betrouwbaar? Dit zijn dingen die je waarschijnlijk moeilijk allemaal zelf kunt bepalen, vraag daarom altijd voor dat je gaat tekenen juridisch advies bij de aankoop. Dit kost wel wat, maar de kosten wegen niet op tegen de miskoop die het eventueel zou kunnen zijn. In de onderstaande lijst zie je punten die je met zo’n adviseur zou moeten nagaan.

Checklist-
-Is de makelaar betrouwbaar?
– Heb ik een advocaat?
– Heeft de projectontwikkelaar een goede reputatie?
– Is de verkoper ook daadwerkelijk de eigenaar op het contract?
– Is het contract rechtsgeldig?
– Kan ik er zeker van zijn dat ik mijn eigendomsbewijs (escritura) krijg bij de laatste betaling?
– Kan ik er zeker van zijn dat ik een bouwvergunning voor mijn perceel krijg?
– Rusten er heffingen, lasten en/of schulden op het eigendom?
– Heb ik enige garantie voor het geld dat ik aanbetaald heb?
– Als ik koop voordat de bouw af is, heb ik dan een garantie die, overeenkomt met de wet?
– Heb ik een opleveringsdatum voor de bouw, met een boeteclausule ten opzichte van de bouwondernemer?
– Weet ik welk bouwmateriaal gebruikt wordt?
– Kan ik een bedrag inhouden voor eventuele bouwdefecten?
– Hoe hoog zullen de jaarlijkse onderhoudskosten voor dit huis zijn?
– Ben ik verplicht bij een aangeboden reservering of optie te kopen?

De belastingen waar je mee te maken kunt krijgen zijn:
– inkomstenbelasting
– vermogensbelasting
– onroerend goed belasting
-successie-enschenkingsrechten
-wegenbelasting
-belasting over de waarde vermeerdering van de grond bij verkoop van uw onroerend goed
– vermogensbelasting wanneer je je Spaanse huis of andere bezittingen met winst verkoopt
-overdrachtsbelasting
-gemeentelijkeheffingen
-btw

Een voorbeeld waarbij het helemaal is misgegaan is bij het spaanse resort La Ciguena, waarbij
bejaarden naar Spanje gelokt worden door frauduleuze reclame campagnes, waarbij uitgebreide zorg werd beloofd, die helemaal niet geboden werd. Hierdoor is een echtpaar uit Dordrecht al teruggekeerd naar Nederland, en een weduwe uit Nieuw Zeeland nu 133.000 europ lichter, omdat zij de kleine lettertjes niet had gelezen, waarin stond dat zij bij ontbinding 35 % van de koopsom verschuldigd was.

De lezers kunnen hier alles over lezen in het volgende topic:

http://www.ikbengenaaid.com/bedrijven-f32/ik-zoek-mede-gedupeerden-van-la-ciguena-t920.html

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld