Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, februari 18, 2010 17:32 - Geen reacties

Gezocht: duurzaamste woning van Limburg

18
feb2010

Steunpunt Dubolimburg en Confederatie Bouw Limburg gaan op zoek naar de duurzaamste particuliere woning van Limburg. Die zal op donderdag 25 maart door Frank Smeets, Gedeputeerde van milieu & natuur en Rik Mondelaers, Directeur Confederatie Bouw Limburg worden bekroond met de Award Duurzame Woning 2010. Elke aannemer en architect kan zijn/haar duurzame projecten indienen tot 1 maart 2010.

Duurzaam bouwen is niet langer het privilege van een minderheid: de federale overheid scherpte begin dit jaar de energienorm (E-peil) aan, waardoor de aandacht voor duurzaamheid bij nieuwbouwwoningen verplicht groter wordt. Maar het kan altijd beter, en daarom werd de Award Duurzame Woning 2010 in het leven geroepen: om goede voorbeelden te belonen.

Projecten indienen tot 1 maart 2010 !
Nog tot en met 1 maart kunnen architecten, aannemers en projectontwikkelaars hun meest duurzame projecten indienen bij het Steunpunt Dubolimburg. Het gaat enkel om particuliere woningen die voor 1 januari 2010 werden gerealiseerd op het grondgebied van de provincie Limburg. De ingezonden woningen hebben een E-Peil van 60 of lager en leggen de nadruk op energiebesparende maatregelen (met voorop isolatie, ventilatie en verwarming), omgeving (ligging, oriëntatie), materialenkeuze, waterbesparing en bewonerscomfort. Uiteraard spelen ook prijs/kwaliteit en esthetiek een rol. Inzendingen worden gericht aan Steunpunt Dubolimburg, Marktplein 7 in 3550 Heusden-Zolder. Reglement en inschrijvingsformulier zijn te downloaden via www.duurzamewoning2010.be.

Uitreiking 25 maart tijdens jaarvergadering van Confederatie Bouw Limburg !
Een professionele jury, samengesteld uit vertegenwoordigers van de Confederatie bouw, Infrax, Bond Beter Leefmilieu, KU Leuven, VEA en WTCB, zullen de ingezonden woningen toetsen op basis van het Referentiekader Duurzame Woning (opgesteld door het WTCB) én vervolgens een plaatsbezoek brengen aan de weerhouden projecten.
De meest duurzame woning krijgt op donderdag 25 maart 2010 de Award uit handen van Ivo Belet (Europees Parlementslid), Frank Smeets (Gedeputeerde voor Leefmilieu) en Pascale Naessens (presentatrice en meter van het project).
Bovendien worden alle weerhouden inzendingen beloond met een certificaat door Rik Mondelaers (Confederatie Bouw Limburg) en Kris Asnong (Steunpunt Dubolimburg).

Alle info & inschrijvingen : www.duurzamewoning2010.be.

Bron: Dubo LimburgReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld