Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, mei 21, 2010 17:06 - Geen reacties

Seminarie voor actoren uit de bouw- en de renovatiesector

21
mei2010

Het expertisecentrum Big Blue van Van Marcke organiseert een seminarie, op 25 juni 2010 voor Nederlandstaligen en op 24 juni 2010 voor Franstaligen, met medewerking van Luc Schuiten, Gauthier Chapelle en het WTCB. Het seminarie vindt plaats in de lokalen van Big Blue (Leuvensesteenweg 390, 1932 Zaventem) en is bestemd voor actoren uit de bouw- en de renovatiesector.
De klimaatopwarming bedreigt ons milieu en dat met een snelheid die ons allemaal verrast. Om een ramp te vermijden, moeten we op alle niveaus actie ondernemen.

Het doel van het seminarie is de deelnemers (*) te motiveren om hun reserves tegenover ‘duurzaamheid’ te laten varen.

Om de deelnemers te sensibiliseren van het belang van duurzaam ondernemen, stellen sprekers zoals Luc Schuiten, Gauthier Chapelle en het WTCB visionaire realisaties en nieuwe, concrete ervaringen voor.

Door kennis te verzamelen, duidelijke informatie te geven, ervaringen en standpunten uit te wisselen op het vlak van duurzaam bouwen en renoveren, door concrete oplossingen op maat te ontwikkelen en aan te bieden, wil Van Marcke – via Van Marcke College – de verschillende spelers in de bouw- en renovatiesector helpen om duurzaam ondernemen in hun dagelijkse activiteiten te integreren.

Big Blue: het expertise-, informatie- en verkoopcentrum van Van Marcke voor energievriendelijke oplossingen voor warmte en water.

Van Marcke: marktleider in België in de distributie van sanitaire apparaten, verwarmings- en installatiemateriaal.

Luc Schuiten: Visionaire Belgische architect. Durft afwijken van de strakke, traditionele lijnen. Geeft een nieuwe invulling aan materialen en technieken. Focust zijn onderzoek op huizen die mens en klimaat met elkaar verzoenen, droomt zelfs van woonbomen – de woning in osmose met de plantenwereld. Bouwt verticale tuinen die ontsproten zijn aan dezelfde denkbeeldige poëzie. Een denktrant die vorm geeft aan een nieuwe architectuur waarin inventiviteit en de band met de natuur domineren. Zijn toekomstbeelden worden ingegeven door de wisselwerking tussen verschillende ecosystemen en worden ondersteund door de nauwe samenwerking van de kunstenaar met biologen van de vereniging Biomimicry Europa.

Gauthier Chapelle: Landbouwingenieur, doctor in de biologie, die onderzoek heeft verricht naar de biologie van polaire schaaldieren. Dankzij die ervaringen heeft hij een eigen kijk ontwikkeld op de milieubedreigingen die de toekomst van onze planeet in gevaar brengen. Costichter van Biomimicry Europa dat tot doel heeft de nabootsing van de natuur in diverse toepassingen te promoten in Europa. Verdeelt zijn tijd over deze vereniging en het studiebureau ‘Biomim-Greenloop’ dat rond hetzelfde concept is opgezet. Wetenschappelijk verantwoordelijke van de International Polar Foundation van Alain Hubert. Wetenschappelijk medewerker aan het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen en auteur en medeauteur van een vijftiental wetenschappelijke publicaties.

Adres: Big Blue, Leuvensesteenweg 390, 1932 Zaventem, www.bigblue.be

Hoe inschrijven op het gratis seminarie & het volledige programma bekijken? Kijk op www.bigblue.be/nl

Wilt u persoonlijk één van de informatiedagen bijwonen, dan kunt u zich inschrijven via een e-mail naar: apringiers@vanmarcke.be

(*)
• Architecten
• Studiebureaus
• Energieauditeurs
• Vastgoedpromotoren
• Sleutel-op-de-deur bouwbedrijven
• Sociale woningmaatschappijen
• Patrimoniumbeheerders
• …

Bron: bouwenwonen.netReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld