Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op vrijdag, mei 28, 2010 21:09 - Geen reacties

Hoogste punt hoogste woontoren van Nederland bereikt

28
mei2010

Woensdag is het hoogste punt van New Orleans in Rotterdam bereikt. Met een afmeting van exact 158,35 meter is het gebouw de hoogste woontoren van Nederland. De Portugese architect en laureaat van de Pritzker Prize Alvaro Siza heeft de toren op de Wilhelminapier ontworpen.

Vanaf november zullen de eerste bewoners de 45 verdiepingen tellende toren betrekken, meldt ontwikkelaar Vesteda. In de kroon komen penthouses.

Alle woningen zullen worden gekoeld met water uit de Maas. In de toren is een koelcentrale aanwezig, waarmee de appartementen worden voorzien van comfortkoeling. Hiermee kunnen de bewoners de temperatuur per vertrek enkele graden laten dalen ten opzichte van de buitentemperatuur, waardoor er een aangenaam binnenklimaat ontstaat.

“Deze milieuvriendelijke manier van verwarmen en koelen bespaart 45 procent CO2-uitstoot, ofwel zo’n 260 ton per jaar ten opzichte van een conventioneel systeem. Ook het gebruik van restwarmte uit het Botlekgebied levert een milieugunstig effect op”, zegt Vesteda.

Bron: Architectenweb.nlReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld