Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, april 9, 2010 15:56 - Geen reacties

Renovatie kantoorgebouw door Samyn

09
apr2010

Een traditionele contructie uit de jaren ’60 werd door Philippe SAMYN and PARTNERS gerenoveerd. Het project greep op de uitreiking van de Belgian Building Awards net naast de prijs in de categorie ‘Bedrijfsgebouw van het jaar’.
Het gebouw, gelegen in de Marnixlaan in Brussel, is opgetrokken uit een typische constructie van de jaren 1960. Om aan de nieuwe huidige behoeften te kunnen beantwoorden en omwille van vroegtijdige slijtage van de constructie, werd besloten het gehele complex te renoveren.

Philippe Samyn besloot de bestaande sierkolommen weg te halen in het voordeel van een panoramisch uitzicht over het koninklijk park. De voorgevel bleek niet geïsoleerd en bestond uit vastgehechte stenen.
Deze gevel werd vervangen door een nieuwe geïsoleerde gevel, bestaand uit houten panelen en brede openingen die zonnewerende rolluiken bevatten. Deze rolluiken werden opgebouwd uit bamboe lamellen. Glazen lamellen met een roestvast stalen kader werden aangebracht en doen dienst als beschutting voor het hout van verdieping +1 tot +5. Ter bescherming van het hout werd op de zesde verdieping een breed afdak aangebracht. Zowel op het gelijkvloers als op de hoek van de twee straatgevels en aan de loodlijn van de gemeenschappelijke wanden stopt de bescherming van de glazen lamellen. Deze wordt hier vervangen door een roestvaste stalen bekleding.

Bron: www.vlaamsearchitectuur.beReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld