Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, april 9, 2010 15:54 - Geen reacties

Kieckens zorgt voor evenwicht tussen oud en nieuw in Brussel

09
apr2010

In het kader van de vraag tot de inbreiding van een gebied op de hoek van de Zandstraat en Broekstraat te Brussel, ontwierp Christian Kieckens een geheel van 5 stedelijke huizen, ontworpen rond een ingesloten binnengebied.
Het project “Meyboom” vormt een rustpunt midden in het bruisende hart van Brussel en wordt door de architect gezien als de vrucht van een architecturale visie op het stedelijk wonen in de 21ste eeuw. Het project is gelegen in een stadskwartier met een rijke geschiedenis, wat meteen zorgt voor een grote architecturale uitdaging. De site heeft namelijk enige bekendheid en betekenis door de nabijheid van twee belangrijke historische gebouwen: de ‘Magasins Waucquez’ (1902) van architect Victor Horta en de gebouwen van de krant “Le Peuple” (1931) door de architect Brunfaut. Met een eigentijds concept wordt het project naadloos in het stadskwartier geïntegreerd. Het beslaat een geheel van 3 volumes aan de hoek van de Zandstraat en de Broekstraat en omvat 62 appartementen met elk 1,2 of 3 slaapkamers.

Opgenomen in de stad

Hoewel de strakke architectuur zicht integreert in de typische Brusselse context, verleent het ook een zekere autonomie aan het project. Het project is aanwezig naast vele andere stedelijke gebouwen en wil op deze manier een eigen bijdrage leveren aan de culturele duurzaamheid in de stad en verder gaan met een hernieuwde traditie en bouwcultuur. Specifieke accenten refereren naar de locatie en geven er een bijkomende betekenis aan.

Bron: www.vlaamsearchitectuur.be



Reacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld