Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op maandag, maart 22, 2010 16:28 - Geen reacties

Provincie Limburg maakt webportaal voor bedrijfskavels

22
mrt2010

Waar is welke bedrijfskavel te koop? Wat kost die dan per vierkante meter en wie zijn de buren? Die informatie kan straks iedere ondernemer in Nederlands Limburg en de aangrenzende Belgische en Duitse regios vanachter zijn bureau op zijn beeldscherm krijgen. De Provincie Limburg maakt daarvoor op dit moment een gloednieuw webportaal.

Het portaal is in eerste instantie bedoeld voor bedrijven, ondernemers en terreinbeheerders. Die kunnen straks in één oogopslag zien waar kavels te koop zijn in de technologische topregio: Eindhoven, Luik, Aken waartoe behalve Limburg, ook Belgisch-Limburg, de Luikse regio, de regio Eupen in België en het Bezirk Keulen van Noordrijn-Westfalen worden gerekend. Niet alleen informatie over grootte van de kavel maar ook de vraagprijs en de ligging wordt daarbij verstrekt evenals gegevens over duurzaamheid, infrastructuur en parkmanagement.

Het idee voor dit portaal is ontstaan bij de Provincie Limburg, die al een dergelijk provinciaal informatiesysteem (REBIS) heeft, maar dat nu gaat uitbreiden zodat ook informatie van onze buurlanden voor iedereen toegankelijk wordt. De Provincie Limburg heeft met dit zogeheten Cross Border Geodata Infrastructure Project eind 2009 in Turijn tijdens een internationaal congres over dit onderwerp een prijs gewonnen, de European SDI Best Practice Award 2009.

De Provincie Limburg en de Akense investeringsmaatschappij AGIT zijn de kartrekkers van het project dat in totaal 1,2 miljoen euro gaat kosten. Het meeste werk gaat zitten in het standaardiseren en harmoniseren van de informatie uit de verschillende regios. Als het straks klaar is zullen de beheerders van de bedrijventerreinen, voornamelijk gemeenten, er voor gaan zorgen dat alle informatie actueel blijft.

Gedeputeerde Noël Lebens denkt dat ondernemers straks garen spinnen met het nieuwe portaal. ,,De gehele Nederlands-Duitse en Belgische grensregio presenteren zich straks als één economisch gebied, zegt hij. ,,Alle bedrijfskavels zijn straks grensoverschrijdend in kaart gebracht. Bovendien kunnen ondernemers direct zien waar ze zich het beste kunnen vestigen, bijvoorbeeld in de buurt van potentiële klanten. We kunnen met dit systeem elke ondernemer of bedrijf op de juiste plek laten landen.

Bron: Provincie LimburgReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld