Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op maandag, maart 22, 2010 16:13 - Geen reacties

Meldingsplicht overdracht van een onbewoonbaar pand

22
mrt2010

Bij de overdracht van een op de inventaris van ongeschikte, onbewoonbare of verwaarloosde panden opgenomen onroerend goed heeft de notaris de plicht een specifiek document op te stellen. Met dit document wordt aan de verkrijger medegedeeld dat het pand op de inventaris is ingeschreven. Dit formulier bestaat uit drie luiken en moeten door de notaris, de verkrijger en de overdrager van het desbetreffende pand ingevuld en ondertekend worden.

Op die wijze kan de verkrijger op een later ogenblik niet beweren niet op de hoogte te zijn van de opname van het pand op de inventaris en de plicht hierop een leegstandsheffing verschuldigd te zijn. Het ingevulde en ondertekende formulier moet door de instrumenterende notaris of door een van de partijen uiterlijk binnen de 7 dagen na de overdracht aan de inventarisbeheerder en het Agentschap Vlaamse Belastingsdienst, Verkrotingsheffing Woningen overgemaakt worden.

Bij ministerieel besluit van 26 februari 2010 werd het overdrachtsformulier aangepast. Het gaat om kleine correcties. De belangrijkste wijziging is de invoeging van de nieuwe naam van het voormalige ‘Ontvangkantoor Leegstand Woningen’. Het nieuwe formulier dient gebruikt te worden vanaf 26 maart 2010.

Bron: monKEY.beReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld