Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, juni 4, 2010 13:24 - Geen reacties

Provincie huldigt winnaars klimaatwijken

04
jun2010

De provincie Antwerpen en Bond Beter Leefmilieu hebben 35 Antwerpse gemeenten en 8 Antwerpse organisaties ertoe gebracht hun inwoners uit te dagen om hun energieverbruik met 8 procent te doen dalen. De Klimaatwijkenactie vond reeds voor het vijfde jaar op rij plaats en was ook nu weer een groot succes. Volgens gedeputeerde Rik Röttger sluit deze actie perfect aan bij het provinciale beleid: “Iedereen weet dat er op korte termijn actie ondernomen moet worden tegen de klimaatverandering, als we onze toekomst willen veiligstellen. Ook de provincie maakt hier werk van, onder meer door het ondersteunen van dit soort acties. Uniek echter aan dit project is dat het gedragen wordt door de mensen zelf. Het is dankzij de inzet van de vele vrijwilligers en gezinnen dat deze actie zo’n succes is. Zij tonen aan dat iedereen mee kan helpen om de klimaatopwarming binnen de perken te houden en verdienen het dus om in de bloemetjes gezet te worden.”

1200 gezinnen verdeeld over 113 klimaatwijken gingen de voorbije maanden onder impuls van hun energiemeester op zoek naar grote energievreters en met kleinere en grotere ingrepen werd de warmte in huis gehouden. Op het slotmoment op zondag 6 juni in het Provinciaal Sport- & recreatiecentrum “De Nekker” zijn alle deelnemers uit de provincie Antwerpen uitgenodigd om samen het einde van de actie te vieren. Dan worden de resultaten bekend gemaakt en worden de prijzen uitgedeeld. Bovendien wordt de vernieuwde actie voor volgend jaar toegelicht.

De provincie Antwerpen biedt alle aanwezigen een gratis picknick (mét picknickdeken!) en achteraf kan iedereen deelnemen aan verschillende wandelingen. De kleinsten kunnen zich uitleven op Lekkere Nekkere, waarbij De Nekker wordt omgetoverd in een kinderverwenparadijs met springkastelen en optredens van o.a. de Ketnetband, Lasgo en Stan Van Samang.

Lijst deelnemende gemeenten en organisaties:

Antwerpen, Balen, Berlaar (via IGEMO), Bonheiden, Brecht, Duffel (via IGEMO), Heist-op-den-Berg, Hoogstraten, Kalmthout, Kapellen, Kasterlee, Laakdal, Lier (via IGEMO), Lint, Malle, Mechelen (via IGEMO), Mol (via IOK), Olen, Oud-Turnhout, Putte (via IGEMO), Ranst, Schilde, Schoten, Sint-Amands (via IGEMO), Sint-Katelijne-Waver (via IGEMO), Stabroek, Turnhout, Vorselaar, Westerlo, Wijnegem, Willebroek (via IGEMO), Wommelgem, Wuustwezel, Zoersel, Zwijndrecht, OCMW Antwerpen, OCMW Mechelen, OCMW Berlaar (via IGEMO), OCMW Brasschaat, OCMW Duffel (via IGEMO), OCMW Schoten, OCMW Turnhout, OCMW Vorselaar.

Bron: bouwenwonen.netReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld