Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, juni 4, 2010 13:25 - Geen reacties

Aiko bouwt nieuw wijkcentrum voor OCMW Eeklo

04
jun2010

Zeer binnenkort starten in Eeklo de bouwwerkzaamheden aan een nieuw polyvalent wijkcentrum. Het zogeheten Marseillegebouw, ontworpen door Aiko architecten & ingenieurs, zal de sluitsteen vormen van de welzijnscampus van het OCMW.
Het uitgebreide programma omvat kantoren, een winkel van het OCMW, wasruimtes, een cafetaria, een computerruimte, een polyvalente gebruikersruimte en de nodige bijhorende bergingen. Daarbij was het belangrijk om een open en vooral laagdrempelig gebouw te ontwerpen voor alle gebruikers. Extra uitdaging was het feit dat de bestaande en beschermde beuk die op het terrein groeit, gevrijwaard moest blijven.

Het gebouw is ontworpen als een schakel tussen de twee reeds bestaande pleinen op de site. Enerzijds worden beide pleinen door het gebouw afgesloten; anderzijds zorgt het transparante gelijkvloers ervoor dat een visuele relatie blijft bestaan. Deze transparante aanpak creëert zo een openheid tussen de verschillende buitenruimtes, maar ook tussen binnen en buiten en tussen de binnenruimtes onderling.

Bron: www.vlaamsearchitectuur.beReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld