Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, oktober 30, 2009 15:13 - Geen reacties

Prijs ‘Bouwheer 2009’ voor sportcentrum Boerekreek

30
okt2009

bouw9De provincie Oost-Vlaanderen heeft een kunstwerk van Johan De Wilde in ontvangst genomen. De provincie is laureaat van de tweejaarlijkse Prijs Bouwheer 2009 in de categorie nieuwbouw, voor het project ‘provinciaal sportcentrum De Boerekreek’ in Sint-Laureins.

De provincie kreeg de prijs onder meer omwille van de geslaagde integratie van de architectuur in het kwetsbare natuurlandschap, de architecturale verwijzing van de manège naar de plaatselijke typologie van hoevegebouwen in het Meetjesland en de goede dialoog met verschillende maatschappelijke partners. De architecten, Coussée en Goris, werden samen met de Vlaamse Bouwmeester uitgekozen na een open oproep.

Het project De Boerekreek was woensdag al de laureaat van de Belgische Prijs voor Architectuur 2009 in de categorie ‘niet-residentiële bebouwing’. Met de prijs wil de Vlaamse Bouwheer overheden bekronen die een kwaliteitsvol stedenbouwkundig, landschappelijk en architecturaal beleid hebben gevoerd.

Het provinciaal sportcentrum De Boerekreek is gelegen aan de Boerekreek in Sint-Laureins, een wateroppervlak van 39 hectare, waar zeil-, kajak- en windsurfinitiaties worden gegeven. Daarnaast is er ook mogelijkheid tot verschillende sportkampen, ponyklassen, weekendverblijven en plattelandsklassen.

Bron: TrendsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld