Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op woensdag, maart 17, 2010 16:08 - Geen reacties

Politiezone Rupel test appartementen op inbraakveiligheid

17
mrt2010

De politiezone Rupel wil de inbraken in appartementen bestrijden. Daarom hield ze een unieke preventieactie met wijkinspecteurs, een technopreventief adviseur, gemeentelijke preventiemedewerkers en gemeenschapswachten van “Den Oogen Boom”.

De deelnemers gingen na of de eenvoudige tips die enkele weken voordien massaal werden verspreid via een folder- en affichecampagne bij appartementsbewoners, nu ook goed worden opgevolgd.

De actie is een gevolg van de analyse van het aantal woninginbraken in 2009. In Boom gebeurde het voorbije jaar 1 op 6 inbraken in appartementen. Daarnaast stapten in de Rupelstreek 1 op de 5 inbrekers gewoon binnen via een opengelaten deur of een openstaand raam.

“Daarop besloten we om de bestaande preventieacties op te drijven”, licht burgemeester Patrick Marnef toe. “We willen bewoners duidelijk maken dat door het toepassen van enkele eenvoudige tips, de kans dat een inbreker hun woning eruit kiest, veel kleiner wordt.” In totaal werden zo’n 3.350 folders verspreid.

De politie belde bij verschillende bewoners aan, en trachtte zonder een boodschap te geven binnen te geraken. “We willen de argeloze bewoners die de eenvoudige tips na de campagne nog niet toepassen, doen beseffen dat wanneer men de gemeenschappelijke toegangsdeur openlaat of opent voor inbrekers, het hen wel heel gemakkelijk wordt gemaakt”, besluit burgemeester Marnef.

Na verwerking van de resultaten zal de politiezone Rupel de eindbalans opmaken en communiceren.

Bron: TrendsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld