Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op woensdag, maart 17, 2010 16:13 - Geen reacties

Leopold Lippens: “Golf Ghelamco geen concurrentie Compagnie”

17
mrt2010

Leopold Lippens, burgemeester van Knokke-Heist, gaf in de wandelgangen van de Mipim-vastgoedbeurs in Cannes meer uitleg over enkele vastgoedprojecten die zijn stad helpt realiseren.

Zo is hij erg te spreken over de uitbouw van het nieuwe golfterrein, een project dat Ghelamco ontwikkelt. Is het geen concurrentie van de bestaande golf, die door de Compagnie Het Zoute (van zijn familie) wordt uitgebaat? “Neen”, klinkt het. “Er is plaats genoeg voor twee. Meer nog: we zouden zonder probleem 5 golfterreinen aankunnen. Vergeet niet dat de bestaande golf een wachtlijst heeft van bijna zeshonderd kandidaat-leden. “

Ghelamco plant ook hotelprojecten in de kuststad. Ook hierover is Lippens in zijn nopjes. Hij wijst erop dat zijn stad vroeger plaats bood aan 9000 hotelbeddden. Na allerhande verkavelingen zijn er dat vandaag slechts 800. “Er is nog plaats voor 3000 nieuwe bedden”, zegt hij. “Maar voorlopig rekenen we op extra hotels die samen plaats bieden aan 1500 personen per nacht. Meer zelfs: ik hoop dat Knokke-Heist ook plaats kan bieden voor luxehotels met zicht op zee. Waar? Het is te vroeg om daaarop te antwoorden. Ietsje te gevoelig.”

Ook een ander project gaat flink vooruit. Het project Reserve-Zegemeer (vijfsterrenhotel, 150 luxe-appartementen) zit naar verluidt in een stroomversnelling. Volgens de burgemeester is het einde van de koop in zicht. En dat in volle crisis? “Welke crisis bedoelt u? Natuurlijk hebben er mensen geld verloren met de beursperikelen van Fortis, KBC en andere bedrijven. Maar wie een half miljard verliest en nog een half miljard overhoudt is geen arme sloeber. Die mensen blijven naar Knokke-Heist komen,” zegt Lippens.

Hij vreest evenmin problemen met de bestaande bevolking van zijn stad, die al die extra drukte best kan missen. ”Ach wat”, klinkt het. “Mensen janken altijd. Ik trek me er niets van aan, want ik leef niet van de politiek. Ik redeneer op lange termijn, terwijl de klagers denken op korte termijn. Visie heet zoiets.”

Bron: TrendsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld