Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op woensdag, maart 17, 2010 15:52 - Geen reacties

Lokale overheid kan buitengevelisolatie weigeren

17
mrt2010

Lokale besturen zijn niet verplicht om de aanbrenging van gevelisolatie tot 14 centimeter buiten de rooilijn toe te staan. Dat heeft Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Philippe Muyters (N-VA) geantwoord op een vraag van Vlaams parlementslid Bart Martens (sp.a).

Het nieuwe rooilijnendecreet, dat vorig jaar door het Vlaams parlement is goedgekeurd, voorziet dat mensen de gevel van hun woning kunnen isoleren tot 14 centimeter buiten de rooilijn. Op die manier kunnen mensen hun woning energiezuiniger maken.

Weigeringen
Volgens Bart Martens botsen veel mensen die een aanvraag indienen echter op een njet bij hun gemeente. Zo zouden bepaalde lokale besturen bouwaanvragen voor de overschrijding van de rooilijnen systematisch weigeren. Volgens Dirk Peeters (Groen!) zouden andere gemeenten dan weer enkel een vergunning geven voor het gedeelte van de gevel boven 90 centimeter, omdat isolatiemateriaal dat op het onderste gedeelte van de gevel wordt aangebracht het voetpad zou kunnen beschadigen.

Niet verplicht
Minister Muyters verduidelijkte dat lokale besturen inderdaad niet verplicht zijn om de overschrijding van de rooilijn voor gevelisolatie toe te staan. Volgens de minister hebben bepaalde problemen te maken kunnen met het feit dat gemeenten onvoldoende op de hoogte zijn van het nieuwe decreet. Daarom wordt eraan gedacht de gemeenten beter over het decreet te informeren, bijvoorbeeld via de verspreiding van een nieuwsbrief.

Bron: Het Laatste NieuwsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld