Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op woensdag, november 3, 2010 9:28 - Geen reacties

Plan tegen energie-btw vergt compensatie

Tags: ,
03
nov2010

Het VVD-voorstel om de dubbele belasting op energie af te schaffen zal een flink gat slaan in de rijksbegroting. Huishoudens zullen als gevolg van het plan 400 miljoen euro minder afdragen aan de schatkist. Het is nog niet duidelijk hoeveel lager de afdracht van het bedrijfsleven zou worden.

Dat komt naar voren uit een berekening van energiebedrijf Greenchoice. Op dit moment nemen de tarieven voor bedrijven fors af naarmate meer energie wordt afgenomen. Heffingen en belastingen vormen nu nog een substantieel deel van de energienota. Maandag lanceerde VVD-Tweedekamerlid Helma Népperus het plan om de dubbele belasting op te heffen voorafgaand aan het debat over het belastingplan 2011. `Het doel is om de wetgeving simpeler te maken met minder van die milieubelastingen`, meent Népperus, die zich overigens nog niet heeft uitgelaten over haar manier om de gederfde inkomsten voor het Rijk te compenseren.

Ook is nog niet helder of het plan in de Tweede Kamer op voldoende steun kan rekenen. GroenLinks en de Pvda gaven al aan er weinig voor te voelen, omdat het de prikkel om zuinig te zijn met energie zou wegnemen. De PVV staat achter het plan, terwijl het CDA maandag niet bereikbaar was voor commentaar.

Bron: ProfnewsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld