Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op vrijdag, juni 25, 2010 17:16 - Geen reacties

Paviljoen Scheldekwartier in Vlissingen geopend

25
jun2010

Op 15 juni is op het Scheldeterrein in Vlissingen het ‘Paviljoen Scheldekwartier’ officieel geopend. Het paviljoen kent een uitgebreid programma voor verschillende doelgroepen en biedt onderdak aan een horecakiosk en een informatiepunt. één van de containers kan volledig opengeklapt worden tot podium of overdekt terras. Een tribune en uitkijkpunt maken het paviljoen tot een nieuwe ontmoetingsplaats voor Vlissingers, dagjestoeristen en toevallige voorbijgangers. ,

Tijdelijk gebruik als veroveringsstrategie,

Vlissingen is bezig met een groot aantal nieuwbouw plannen rond het centrum. De grootste ontwikkelingsopgave ligt bij het 30 hectare grote Scheldeterrein, een voormalige scheepswerf, gelegen naast het historische centrum van de stad. De huidige situatie van economische recessie, demografische krimp en het gebrek aan investeerders maakt het niet mogelijk om het ontworpen eindbeeld voor de invulling van het terrein op korte termijn te realiseren. Vlissingen kan niet meer uit de voeten met klassieke planningsstrategieën. Dat doet pijn want zowel de gemeente als de bewoners zien het gebied graag ontwikkelen. Het tijdelijke gebruik lijkt een goede ingang te zijn.

In een prijsvraag uitgeschreven door het CBKZeeland heeft onderzoeks- en ontwerp bureau Urban Synergy uit Rotterdam een geleidelijke veroveringsstrategie voorgesteld voor het Scheldeterrein, waarbij kleinschalige interventies inspiratie bieden voor volgende stappen in de ontwikkeling van het terrein. Op basis van deze strategie heeft toenmalig ‘projectbureau Tijdelijk Gebruik Scheldeterrein Vlissingen’, Urban Synergy gevraagd een ontwerp te maken voor een tijdelijk paviljoen in het stadspark op het Scheldeterrein.

Toen, nu en later

Het ontwerp, een stapeling van 5 witte zeecontainers, is geïnspireerd op het rustieke karakter en de geschiedenis van de voormalige scheepswerf op het Scheldeterrein. Het ontwerp refereert naar de verschillende kranen die aan het dok stonden opgesteld. Drie containers hebben de namen ‘toen’, ‘nu’ en ‘later’ en verwijzen naar het heden, verleden en de toekomst van het gebied. In de ‘toen’ container wordt het verleden van het gebied beschreven en verbeeld. De ‘nu’ container hangt op 6 meter en biedt een panoramisch uitzicht over het Scheldekwartier en binnenstad van Vlissingen en verandert dankzij kunstenaars elke 2 maanden in een nieuwe ‘belevingsruimte’. Schilder en minimalist Sigmund de Jong verzorgde de aftrap op 15 juni. In de ‘later’ container kunnen bewoners en bezoekers een boodschap achterlaten en mee discussiëren over de toekomst.

Bron: bouwenwonen.netReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld