Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op woensdag, mei 12, 2010 15:13 - Geen reacties

Online jobaanbiedingen in de bouwsector stijgen voor een tweede maand op rij

12
mei2010

Net zoals de meeste sectoren kende de Monster Employment Bouwindex in april, voor een tweede maand op rij, een maandelijkse stijging van vier punten of vier percent. Jaar-op-jaar daalde de index toch nog negen punten of zeven percent, al is deze daling vergeleken met vorige maand opnieuw een stuk minder groot. Toen werd nog een jaarlijkse achteruitgang van 13 punten of 10 percent opgemeten.

“De bouwsector kent, net zoals de meeste sectoren, na een langzame start begin 2010 een duidelijke vooruitgang waarbij men zal moeten uitkijken voor structurele tekorten mede door de ontgroening en de vergrijzing van de bevolking. In de bouwsector is traditioneel meer dan de helft van de vacatures een knelpuntberoep, indien werkgevers niet voldoende aandacht besteden aan een toekomstgerichte Workforce Planning, zullen zij met nog meer ernstige tekorten te kampen hebben”, zegt Bernard Hensmans, Country Manager van Monster.

Net zoals de Belgische Bouwindex steeg ook de Europese Monster Employment Bouwindex in april met vijf punten of vijf percent. Op jaarbasis kende de bouwindex een daling van drie punten of drie percent, een daling die, net zoals bij de Belgische Index, opnieuw kleiner is geworden vergeleken met de achteruitgang van 15 punten of 13 percent vorige maand.

De Belgische Monster Employment index, de totale barometer van de online arbeidsmarkt in België, kende in april voor het eerst sinds de crisis een stijging op jaarbasis. Maand-op-maand steeg de Index voor een derde maand op rij, deze keer met zes punten (zes percent). Hiermee bereikt de Monster Employment Index zijn hoogste niveau sinds maart 2009. De opwaartse beweging van de Belgische Index in Q1 in combinatie met een lichte stijging op jaarbasis voor het eerst sinds de crisis geeft aan dat de online rekruteringsmarkt langzaam uit het dal aan het klimmen is om een periode van groei in te zetten.

De maandelijkse Monster Employment Index is gebaseerd op een analyse van miljoenen Europese online werkaanbiedingen en biedt maandelijks inzichten over de Europese, Belgische en online recruteringsmarkt in de bouwsector.

Klik hier om het cijfermateriaal en ook de grafieken die de bouwindex vergelijken met de Belgische Employment Index en de Europese Bouw Index van Monster.

Bron: Porternovelli.beReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld