Vastgoedplatform

Nieuws Europa en Wereld - Gepost op zondag, juli 10, 2011 20:01 - Geen reacties

Ongeziene huizencrisis dreigt veel Britten dakloos te maken

10
jul2011

Groot-Brittannië stevent af op een “ongeziene en escalerende” huizencrisis, waarschuwen welzijnsorganisaties in de krant The Independent. Ze wijzen erop dat vooral middenklassegezinnen dreigen dakloos te worden. Nooit eerder in de geschiedenis waren zij zo kwetsbaar, luidt het.

Een dakloze in Groot-Brittannië beantwoordt volgens welzijnswerker Geoff Hawkins in de krant niet langer alleen aan het stereotype van een verslaafde kerel, maar het fenomeen treft nu ook gewone mensen die het slachtoffer zijn van de recessie. Zij slagen er niet meer in om professionele hulp te krijgen, omdat het hulpaanbod steeds meer wordt afgebouwd.

The Independent citeert enkele getuigen: mensen met tot voor kort een goedbetaalde baan, die ook nog eens door hun huiseigenaar aan de deur werden gezet. Zij zijn overgeleverd aan de private markt, met een beperkt aanbod en hoge huurprijzen.

Woonbijstand
Het aantal Britten dat een beroep deed op woonbijstand steeg in het eerste kwartaal met 23 procent tot 26.400, zo blijkt uit officiële cijfers. Ook het aantal gedwongen huizenverkopen is in dezelfde periode sterk gestegen: +17 procent tot 9.613. Gevreesd wordt dat het stijgen van de rente nog meer mensen dakloos zal maken.

De Britse regering werkt aan een plan om de volgende vier jaar 150.000 betaalbare woningen te creëren. Maar tegelijk werden de subsidies voor de bouw van huizen met 60 procent verminderd. Sociale huisvestingsmaatschappijen zijn vaak gedwongen om hun huurprijzen op te trekken, om de verliezen te compenseren.

Bron: Het Laatste NieuwsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld