Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op woensdag, oktober 27, 2010 11:31 - Geen reacties

Omgaan met discriminatie in mede-eigendom

27
okt2010

Vorige week verscheen in de media het relaas van een rolstoelgebruiker in een flatgebouw te Antwerpen die problemen ondervond met de vereniging van mede-eigenaars.

Deze persoon had aan de mede-eigenaars bepaalde aanpassingen in het gebouw gevraagd en was bereid om alle kosten zelf te dragen. De vereniging weigerde zijn vraag zogezegd omdat de waarde van het gebouw dan zou dalen.

Het Belgisch Instituut van de Vastgoedmakelaars spreekt zich niet uit over deze zaak die nu in handen is van het gerecht. Het Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding blijft het dossier op de voet volgen en publiceerde een persbericht.

Het BIV meldt dat er op de website van het BIV een cursus online beschikbaar is over discriminatie. “De strijd tegen discriminaties in de praktijk van de vastgoedmakelaars” werd opgesteld in samenwerking met het Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding.

De opleiding snijdt de problematiek aan van de discriminatie in de huisvesting en geeft antwoord op vele vragen, waaronder sommige betrekking hebben op de rechten van personen met een handicap.

De cursus is raadpleegbaar bij het BIV.

Bron: 6minutes.beReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld