Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op vrijdag, september 11, 2009 17:11 - Geen reacties

Notaris geschorst wegens vastgoedfraude

11
sep2009

notarisEen Rotterdamse notaris is voor twee maanden geschorst omdat hij betrokken is geweest bij vastgoedfraude. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam bepaald.

Notaris Michel van A. heeft meegewerkt aan dubieuze huizenverkopen. Aan nietsvermoedende kopers werden panden verkocht, die kort tevoren voor een veel lagere prijs waren verhandeld. De notaris zou niet persoonlijk hebben geprofiteerd van de transacties, maar had volgens de rechtbank wel moeten ingrijpen.

Een collega van de man is in juni wegens fraude uit het ambt gezet. In mei veroordeelde de rechtbank in Rotterdam vier taxateurs tot werkstraffen en voorwaardelijke gevangenisstraffen omdat zij aan fraude hebben meegewerkt.

Een aantal banken en de Nationale Hypotheek Garantie maakten de praktijken vorig jaar aanhangig bij de tuchtrechter van de beroepsorganisatie van notarissen. De gemeente Rotterdam maakte eveneens melding van omvangrijke vastgoed- en hypotheekfraude in de stad. Enige honderden gedupeerden hebben zich op deze wijze te dure huizen laten aansmeren.

Bron: AD.nlReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld