Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op maandag, mei 10, 2010 15:53 - Geen reacties

Nog steeds geen bouwvergunning voor woon- en zorgcentrum

10
mei2010

MIDDELKERKE – De bouwvergunning die de groep Armonea gevraagd heeft voor de realisatie van een privaat woon- en zorgcentrum op de gronden van de voormalige ruiterschool Van Dooren aan de Badenlaan, blijft uit.

Dat bleek op de gemeenteraad bij de behandeling van de verkoop van een stuk grond door de gemeente aan Armone. Dat was nodig voor de ontsluiting van het project. Armonea wil op de site een woon- en zorgzone bouwen met 126kamers voor bejaarden, achttienserviceflats en zelfs een kinderdagverblijf.

‘Als de diensten van Stedenbouw niet binnen een bepaalde termijn hun advies geven, dan moeten we dat beschouwen als een negatief advies’, legt schepen Janna Rommel-Opstaele (OpenVLD) uit.

‘En dat is nu juist het geval. Blijkbaar heeft men daar problemen met de impact van het project op de omgeving. Armonea kan nu wel in beroep gaan bij de deputatie van de provincie’, legt de schepen uit.

Voor de gemeente is er geen probleem. De verkoop van de gronden werd goedgekeurd nadat Armonea akkoord ging met de opmaak van een charter. Daarin staat expliciet vermeld dat bij het opnamebeleid de senioren die gedomicilieerd zijn in Middelkerke, voorrang krijgen.

Bron: Het NieuwsbladReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld