Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op dinsdag, november 2, 2010 11:14 - Geen reacties

NMa: marges hypotheken zijn hoog

02
nov2010

Dit concludeert de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) naar aanleiding van een kort onderzoek naar de Nederlandse hypotheekmarkt.

Bij deze zogeheten quick scan is gekeken naar de hoogte van de hypotheekrentes, de ontwikkeling van de marges in de hypotheekmarkt en eventuele verschillen met de ontwikkelingen in vergelijkbare landen. De quick scan vormt de basis voor een uitgebreider onderzoek.

“Hoge marges kunnen duiden op een gebrek aan marktwerking. Mogelijk zijn er ook nog andere verklaringen. Ik vind het daarom belangrijk, zeker gezien in het licht van de maatschappelijke commotie, dat de NMa dit nader gaat onderzoeken. Een gebrek aan marktwerking kan onnodige hoge tarieven tot gevolg hebben”, zegt Pieter Kalbfleisch, voorzitter van de raad van bestuur van de NMa.

Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond zijn voorstander van een onderzoek naar de berichten dat de lage rente op de kapitaalmarkt niet wordt doorberekend aan de consument. Een gebrek aan concurrentie tussen de hypotheekverstrekkers zou de hoge rente in stand houden.

Bron: NVMReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld