Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op maandag, mei 17, 2010 16:45 - Geen reacties

Nieuwe premiezoeker online

17
mei2010

Sinds zondag 16 mei staat de gloednieuwe versie van www.premiezoeker.be online. De premiezoeker heeft een volledige metamorfose ondergaan met een zeer gebruiksvriendelijke website als resultaat.

“Dat was nodig”, zegt Vlaams minister van Wonen en Energie Freya Van den Bossche, “de voorbije jaren hebben diverse overheden, maar ook de netbeheerders zoals Infrax en Eandis, bijna 2000 premies en andere steunmaatregelen in het leven geroepen. Allemaal waardevolle initiatieven, maar deze moeten vlot hun weg vinden naar de mensen voor wie ze bedoeld zijn. Daarom lanceren we vandaag een nieuwe premiezoeker waarmee je als bouwer, verbouwer, huurder of koper makkelijker en sneller heldere en relevante informatie op maat van je individuele behoefte kan opzoeken. Voor veel premies is het zelfs mogelijk om onmiddellijk een aanvraag in te dienen.”

De nieuwe premiezoeker biedt niet alleen een pak meer mogelijkheden voor particulieren, ook bedrijven uit de bouwsector en lokale besturen kunnen ermee aan de slag. “Het is een prima instrument voor bedrijven en lokale besturen om een betere service aan te bieden aan hun klanten en burgers. De nieuwe premiezoeker is een stevige stap vooruit naar een meer klantvriendelijke overheid,” besluit minister Van den Bossche.

De meest in het oog springende eigenschappen van de nieuwe premiezoeker : Je kan de premiezoeker lijsten van beschikbare premies naar jezelf laten e-mailen zodat je rustig de voorwaarden kan nalezen, het aanvraagformulier kan invullen of je aannemer kan laten weten welke attesten hij moet bezorgen.

De premiezoeker kan op basis van een beperkt aantal gegevens zelf nagaan welke premies relevant voor je zijn, zo hoef je zelf geen premiereglementen na te lezen. Een stapel reglementen van meer dan een meter hoog wordt verwerkt tot beknopte en heldere informatie.

Van de meeste steunmaatregelen van de Vlaamse overheid en van andere besturen die daarom vroegen, zijn de aanvraagformulieren rechtstreeks gekoppeld aan de premiezoeker. Deze aanvraagformulieren worden minstens gedeeltelijk automatisch ingevuld door de premiezoeker. Op enkele minuten tijd kan je in drie eenvoudige stappen een aanvraag indienen.

Aannemers en andere bedrijven kunnen een lijst van de steunmaatregelen waarop hun klanten aanspraak maken, toevoegen aan hun offerte. Zij kunnen daarbij meteen ook vermelden dat zij de vereiste attesten voor het kunnen indienen van een aanvraag kunnen meesturen met de factuur. Lokale besturen kunnen de voor hen relevante databases rechtstreeks vanuit premiezoeker downloaden en op hun eigen website hergebruiken. Dat bespaart enorm veel werk in het up to date houden van overzichten van steunmaatregelen.

De 1940 beschikbare premies en belastingvoordelen vormen een zeer brede waaier : van de bekende premies voor energiebesparende maatregelen voor condensatieketels, dubbel glas, dakisolatie en zonneboilers, over renovatiepremies, premies voor de aanpassing van een woning aan oudere bewoners, tot premies voor de aanleg van een groendak, fluisterhakselaars, het behoud van zwaluwnesten en herbruikbare luiers.

www.premiezoeker.beReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld