Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op maandag, mei 17, 2010 16:47 - Geen reacties

Beleggers naar rechter om EU-besluit over huren

17
mei2010

Niet alleen enkele woningcorporaties, ook vastgoedbeleggers stappen naar de rechter om een besluit van de Europese Commissie over huurwoningen aan te vechten. IVBN, een organisatie van beleggers in vastgoed, vindt dat de beschikking de markt niet vrijgeeft, maar op slot gooit.

De Europese Commissie heeft bepaald dat woningcorporaties geen goedkope huurwoningen meer mogen verhuren aan burgers met een inkomen boven de 33 duizend euro. Huurhuizen dreigen hierdoor onbereikbaar te worden voor huurders met een inkomen van één tot anderhalf keer modaal. Corporaties kunnen bovendien door stringente leenregels voor deze middeninkomens onvoldoende dure huurwoningen bijbouwen.

Zo wordt het door Brussel verboden om voor de bouw van middeldure huurwoningen (650 à 750 euro per maand) goedkoop geld te lenen bij het Waarborgfonds Sociale Woningbouw. Door dat verbod zullen corporaties de komende vijf jaar 30 duizend huurwoningen minder bouwen.

Haag Wonen uit Den Haag maakte onlangs bekend dat negen corporaties bezwaar maken, omdat in Nederland ongeveer een half miljoen huishoudens tussen de wal en het schip dreigen te vallen.

IVBN stelt daarentegen dat vrijwel alle 2,4 miljoen corporatiewoningen verhuurd blijven met staatssteun. Op de huurwoningenmarkt zal dan nauwelijks iets veranderen. Als marktpartijen, samen met commerciële dochters van woningcorporaties, de mogelijkheden krijgen om een substantiële commerciële huurmarkt te ontwikkelen, krijgen middeninkomens juist een alternatief tussen een koopwoning of een sociale huurwoning. Middeninkomens kunnen dan een kwalitatief goede commerciële huurwoning vinden, aldus IVBN.

Bron: De VolkskrantReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld