Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op woensdag, maart 31, 2010 16:30 - Geen reacties

Nieuwe blunders in ‘Red Mijn Huis’: dak nieuwbouw op instorten

31
mrt2010

De eerste aflevering van ‘Red mijn Huis’ kon op een ruime belangstelling rekenen in de huiskamer met gemiddeld 764.806 kijkers en een marktaandeel van 31,3% (VVA 18-54). Op het piekmoment waren er 920.774 kijkers.

In de tweede aflevering van ‘Red mijn Huis’ – uitzending woensdag 31 maart 2010- trekken Pascale Naessens, Philippe Smets en Peter Vermeulen naar Nijlen. Drie jaar geleden bouwden Tina en Jurgi er hun droomhuis, maar door een grove blunder van de aannemer veranderde die droom in een nachtmerrie. Het dak staat op instorten, het koppel leeft onder een tikkende tijdbom.

Drie jaar geleden bouwden Tina en Jurgi hun droomhuis met een gekende bouwfirma uit de streek. Omdat ze hun handen meer dan vol hebben met hun drukke fotozaak, kozen ze voor een sleutel-op-de-deur-woning. De werken verliepen vlot en op het eerste gezicht was er aan het huis niet veel aan te merken, tot de zoldermuren barsten begonnen te vertonen. Op 29 december 2008 sloeg het verslag van de gerechtsdeskundige in als een bom.Volgens de expert kan het dak van de woning ieder moment instorten.

De spanten waaruit het dak is opgebouwd, drukken de muren letterlijk uit elkaar. In amper twee jaar tijd is het dak maar liefst 4 centimeter verschoven en kan door een felle windstoot of een dikke sneeuwlaag gewoon instorten. De situatie is levensgevaarlijk, maar Tina en Jurgi hebben geen geld om ergens anders te gaan wonen.

De aannemer is sinds het failissement spoorloos verdwenen. Zijn huis werd openbaar verkocht en geen enkel telefoonnummer blijkt nog te kloppen. Toch wil Philippe koste wat het kost op zoek gaan naar de man die deze blunders heeft aangericht. Ondertussen bundelen Pascale Naessens en Peter Vermeulen de krachten om de bouwblunder aan te pakken.

‘Red mijn Huis’ en de Federale Overheidsdienst Economie werken structureel samen.
Via vtm.be kan de kijker terecht bij FOD Economie, waar binnen het thema ‘Bouw’ kandidaat-bouwers praktische en preventieve tips vinden die onmiddellijk aansluiten bij de problematiek van de getoonde aflevering en waar mensen met “bouwproblemen” via mail hun problemen kunnen voorleggen aan een panel van specialisten, dat bestaat uit ambtenaren van FOD Economie en specialisten uit de bouwsector. Zij zullen elke week de meldingen doornemen en een advies geven, globaal of specifiek door door te verwijzen naar de bevoegde instantie(s). In functie van de aanbevelingen en het aantal meldingen stelt FOD Economie na het programma een brochure samen met de “do’s” en “dont’s”.

Op vtm.be kan je ook je verhaal delen met andere Vlamingen die in de (ver)bouwmiserie zitten, en de meest pakkende beelden van elke aflevering bekijken. Daarnaast vind je handige lijstjes met tips en adressen die je kan contacteren als je aan het bouwen bent of wil bouwen.

‘Red mijn Huis’, woensdag 31 maart om 20.45 uur op vtm.

Bron: VTMReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld