Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op woensdag, maart 31, 2010 16:27 - Geen reacties

Stad engageert een vastgoedmakelaar

31
mrt2010

Het Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling Leuven (AGSL), dat het vastgoed van de stad beheert, is op zoek naar een vastgoedmakelaar. Die moet de eigendommen van het gemeentebedrijf efficiënt aan de man brengen.

Het AGSL is onder meer verantwoordelijk van de nieuwbouwprojecten voor woningen op Klein-Rijsel, aan het provinciehuis, en in het vroegere Dava-gebouw aan de Vaartkom. ‘We gaan nu op zoek naar een vastgoedmakelaar om onze belangen in die eigendommen te behartigen’, zegt schepen voor Huisvesting en voorzitter van het AGSL Jaak Brepoels (SP.A). ‘We moeten er eerlijk in durven zijn. Wij hebben niet de expertise in huis om als makelaar op te treden. Het vroegere Defensiehuis, op de Bondgenotenlaan, heeft heel erg lang te huur gestaan, maar er kwam weinig tot geen respons en het gebouw bleef maar leeg staan. Een beetje uit ellende hebben we toen een immobiliënkantoor in de arm genomen die de klus op twee maanden tijd klaarde en zelfs ver boven de instelprijs geraakte.’

Daarom besliste het AGSL om voortaan op een structurele manier met een makelaar te werken. Het kantoor dat door de selectieprocedure geraakt kan zijn eigen klantenbestand aanwenden voor onze gebouwen en zal het er wellicht veel beter vanaf brengen dan wij ooit zouden kunnen doen. Dus na de stadsdj, stadskok en stadsfotograaf hebben we nu een eigen stadsmakelaar’, zegt Brepoels lachend.

Bron: Het NieuwsbladReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld