Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, maart 11, 2010 17:31 - Geen reacties

Ministerraad spreekt zich vrijdag uit over verplicht maken van brandverzekering

11
mrt2010

Minister van Financiën Didier Reynders legt vrijdag de ministerraad een wetsontwerp voor dat het hebben van een brandverzekering verplicht maakt. Dat heeft het MR-regeringslid woensdag in de bevoegde Kamercommissie gezegd.

Hoewel zowat iedereen er een heeft, is het hebben van een brandverzekering geen wettelijke verplichting. Na de zware gasexplosie en het instorten van een appartementsgebouw in het centrum van Luik dook de discussie op om dat toch te doen. De eigenaar van het gebouw en een aantal huurder bleken immers geen brandverzekering te hebben.

Minister Reynders is ondertussen klaar met een wetsontwerp dat de verplichting invoert. De ministerraad keurt de tekst normaal gezien vrijdag goed, antwoordde in de Kamercommissie Financiën op een vraag van Peter Logghe (Vlaams Belang).

De verzekering heeft alleen betrekking op de zogenaamde eenvoudige risico’s. Over de andere risico’s wordt nog overleg gepleegd met het kabinet Justitie.

Er komt normaal gezien ook een fonds dat de schade moet vergoeden wanneer er een dossier opduikt waarbij niet-verzekerden betrokken zijn. Dat fonds zal volgens Reynders worden gefinancierd met premies vanuit de familiale en brandverzekeringen.

Tot slot kondigde de Franstalige liberaal ook aan dat er tevens een mechanisme zal moeten worden opgezet om de ingevoerde verplichting te controleren. “Een a prioricontrole zal in verhouding tot het resultaat duur uitvallen, maar we moeten een controle organiseren”, verklaarde hij.

Bron: TrendsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld