Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, maart 11, 2010 17:43 - Geen reacties

Bouwindex kent dalend aantal online vacatures

11
mrt2010

In februari doet de Monster Employment Index het goed voor zowat alle sectoren, behalve voor de Monster Employment Bouwindex. Hier wordt voor een tweede maand op rij een daling van twee punten of twee percent opgemeten. Op jaarbasis kent de bouwsector een achteruitgang van het aantal online vacatures met 14 punten of 13 percent.

Bernard Hensmans, country manager van Monster legt uit: “In tegenstelling tot de andere sectoren, is er opnieuw sprake van een daling in de Employment Index van de bouwsector. Verklaringen hiervoor zijn seizoensgebonden (de sector maakt een tragere start dan andere sectoren door het bouwverlof) en uiteraard hebben ook de extreem koude weeromstandigheden de vraag naar personeel negatief beïnvloed.”

In tegenstelling tot de Belgische Bouwindex steeg de Europese Monster Employment Bouwindex in februari met zeven punten of zeven percent. Op jaarbasis ging het aantal online jobaanbiedingen in de bouwsector achteruit met 15 punten of 13 percent en dit na een daling van acht punten in de maand januari.

De Belgische Monster Employment index, de totale barometer van de online arbeidsmarkt in België, kende in februari een stijging van zeven punten of acht percent en dit na een seizoensgevoelige daling in januari. Jaar-op-jaar zakte het aantal online jobaanbiedingen echter met acht punten of acht percent, wat suggereert dat er nog een lange weg af te leggen is voordat een drastische ommekeer zal plaatsvinden.

De maandelijkse Monster Employment Index is gebaseerd op een analyse van miljoenen Europese online werkaanbiedingen en biedt maandelijks inzichten over de Europese, Belgische en online recruteringsmarkt in de bouwsector.

Bron: Porter NovelliReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld