Vastgoedplatform

Nieuws Europa en Wereld - Gepost op woensdag, april 14, 2010 17:22 - Geen reacties

Miljardenverlies voor vastgoedfonds Morgan Stanley

14
apr2010

Een vastgoedfonds van de Amerikaanse investeringsbank Morgan Stanley heeft 5,4 miljard dollar (3,95 miljard euro) verloren. Het gaat om het grootste verlies ooit voor een investeringsteringsfonds in onroerend goed, zo schrijft de krant Wall Street Journal.

Het Morgan Stanley Real Estate Funds (MSREF), dat het geld van pensioenfondsen en buitenlandse investeerders in commerciële gebouwen investeert, heeft bijna twee derde van zijn oorspronkelijke waarde van 8,8 miljard dollar (6,4 miljard euro) verloren. De bank heeft de investeerders in een brief alvast op de gevaren van het fonds gewezen, zo meldt Wall Street Journal.

Onder meer de hoofdzetel van de Europese Centrale Bank in Frankfurt, een groot vastgoedproject in Tokio en verschillende Intercontinal-hotels in Europa maken deel uit van het bewuste investeringsfonds.

Vastgoed
De voorbije twintig jaar was Morgan Stanley wereldwijd een van de voornaamste investeerders in vastgoed. Sinds 1991 werd daar volgens Wall Street Journal ongeveer 174 miljard dollar in geïnvesteerd door de Amerikaanse bank. In betere tijden leverde dat grote winsten op, maar sinds het openbarsten van de “vastgoedzeepbel” krijgen deze fondsen rake klappen.

Bron: De MorgenReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld