Vastgoedplatform

Nieuws België, Evenementen - Gepost op woensdag, april 14, 2010 17:09 - Geen reacties

Deelnemende Renovatieprojecten aan De Vlaamse Renovatiedag staan online

14
apr2010

Op zondag 16 mei 2010 organiseert NAV de Vlaamse architectenorganisatie “De Vlaamse Renovatiedag”. Bijna 100 bouwheren en hun architect staan dan de hele namiddag paraat om tekst en uitleg te geven bij hun specifieke renovatieproject. Dit jaar ligt de nadruk op energiezuinig verbouwen.

Energiezuinig verbouwen is investeren in de toekomst. Dat de prijs van fossiele brandstoffen en dus van de energiefactuur zal stijgen, staat buiten kijf. Bovendien zal de fiscaliteit op wonen in de loop der jaren steeds meer afhangen van het energieverbruik van de woning in kwestie. Redenen te over dus om in uw verbouwplannen het aspect energie zorgvuldig in de gaten te houden.

Energiezuinig verbouwen is specialistenwerk. Het vraagt om een globale aanpak die niet verdrinkt in details, een logische interne organisatie, goed bestudeerde bouwdetails en een correcte uitvoering. De ideale M/V om dit alles te coördineren en in goede banen te leiden, is de architect. Bovendien zal hij, als creatief ontwerper, het renovatieproject altijd een uniek en op de bouwheer afgestemd karakter geven.

Energiezuinig verbouwen wordt sterk aangemoedigd door de overheid via tal van belastingverminderingen en premies. Daarmee blijft renovatie een valabel alternatief voor nieuwbouw, dat kreunt onder de schaarste aan betaalbare bouwgronden.

De Vlaamse Renovatiedag is een unieke gelegenheid om bijna 100 renovatieprojecten te bekijken en te praten met de mensen achter het project. In een gemoedelijke sfeer geven de bouwheer en zijn architect graag een woordje uitleg over hoe zij de renovatie hebben aangepakt, hoe de samenwerking is verlopen, welke technieken er zijn toegepast, …

Het bezoek aan de deelnemende renovatieprojecten is gratis. Geïnteresseerden moeten zich wel vooraf online registreren op www.devlaamserenovatiedag.be onder de rubriek “Registreer u als bezoeker”. Voor sommige projecten moet u vooraf een afspraak maken. Of dit het geval is, vindt u terug in de projectomschrijvingen. Controleer dit goed en maak uw afspraak tijdig.

De programmabrochure biedt u een volledig overzicht van de deelnemende renovatieprojecten en omvat meer informatie over verbouwen met een architect en over energiezuinig renoveren. U vindt de brochure bij het meinummer van “Ik ga Bouwen & Renoveren”, in een KBC kantoor in uw buurt en op de website www.devlaamserenovatiedag.be.

PRAKTISCH
Datum: Zondag 16 mei 2010 van 13u tot 18u
Alle info: www.devlaamserenovatiedag.be – tel. 050 47 46 70Reacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld