Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, april 15, 2010 15:58 - Geen reacties

Forse stijging van de Monster Employment Bouwindex in maart

15
apr2010

In maart kent de Monster Employment Bouwindex, na de achteruitgang van de vorige twee maanden, een forse stijging van 15 punten of 15 percent. Deze vooruitgang kon de daling die jaar-op-jaar werd opgemeten echter niet compenseren: vergeleken met maart 2009 daalde de bouwsector in maart 2010 13 punten of 10 percent.

Bernard Hensmans, country manager van Monster legt uit: “De bouwsector kwam in 2010 traag op gang op het vlak van online rekrutering, maar maakt in maart, net zoals de andere beroepssectoren een sprong voorwaarts met een stijging van 15 punten of 15 percent. Deze resultaten zijn alvast een indicatie dat werkgevers in deze sector opnieuw investeren in hun employer brand en hun wervingskanalen aanboren om de juiste match te vinden.”

Net zoals de Belgische Bouwindex steeg de Europese Monster Employment Bouwindex in maart met vier punten of drie percent. Op jaarbasis kende de bouwindex een daling van negen punten of acht percent en dit na de vooruitgang van 15 punten of 13 percent vorige maand. Vergeleken met september 2008, de maand waarin de crisis duidelijk zichtbaar begon te worden, daalde de Index maar liefst 52 punten of 48 percent.

De Belgische Monster Employment index, de totale barometer van de online arbeidsmarkt in België, kende in maart een stijging van acht punten of negen percent. Hiermee bereikt de index opnieuw het niveau van september 2009. Jaar-op-jaar kent de Belgische Index echter nog wel een daling van zeven percent. Opvallend is ook dat voor het eerst sinds de economische crisis alle sectoren een maandelijkse stijging kennen. Deze algemene trend geeft aan dat de rekruteringsmarkt in België zich lichtjes aan het herstellen is.

De maandelijkse Monster Employment Index is gebaseerd op een analyse van miljoenen Europese online werkaanbiedingen en biedt maandelijks inzichten over de Europese, Belgische en online recruteringsmarkt in de bouwsector.

Klik hier om al het cijfermateriaal en ook de grafieken die de bouwindex vergelijken met de Belgische Employment Index en de Europese Bouw Index van Monster.Reacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld