Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, juni 1, 2012 9:45 - Geen reacties

Meer lichtinval en goede isolatie met een mooi design

01
jun2012

De woontrend van dit moment focust op maximale lichtinval. Lichtinval wordt gecreëerd met meer en grotere ramen. Het design van de raamprofielen speelt hierin een belangrijke rol. Slanke profielen en grote ramen, dat is wat men vaak wil tegenwoordig. Met de stijgende energiekosten is een goede isolatiewaarde ook van groot belang. Om aan al deze eisen te voldoen is het gebruik van aluminium raamprofielen zeer geschikt.

Maximale lichtinval met een mooi design

Het design en de hoeveelheid lichtinval van ramen zijn belangrijk voor een huis. Grote ramen met een minimalistisch design van de raamprofielen is de trend. Een goed voorbeeld van maximale lichtinval en isolatie met een mooi design komt van Schüco. Zij gaan hierin voor met de nieuwe aluminium schuifsystemen ASS 77 PD.HI en ASS 77 PD.SI. Deze schuifsystemen hebben profielen met een aanzichtbreedte van slechts 30mm, een U-waarde van 1,3 tot 0,8 W/m²K, en zijn geschikt voor vleugelgewichten tot 500 kilogram.

Hoge isolatiewaardes

Ramen zijn verantwoordelijk voor ongeveer 20% van het warmteverlies in een huis. De combinatie van de juiste ramen en raamprofielen zal dit percentage aanzienlijk doen dalen. Bij raamprofielen is de U-waarde belangrijk; hoe lager deze waarde des te beter is de isolatie. Van aluminium wordt vaak nog gedacht dat het slecht isoleert, maar juist het tegenovergestelde is waar. Aluminium heeft tegenwoordig zeer goede U-waarden en er bestaan zelfs raamprofielen op passiefhuisniveau. Combineer dit profiel met hoogrendementsglas en er zal nauwelijks nog warmte verloren gaan in uw huis via de ramen.

Bron: Schuco Aluminium (http://www.aluminium-raamprofielen.be/)Reacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld