Vastgoedplatform

Nieuws Europa en Wereld - Gepost op dinsdag, januari 26, 2010 18:38 - Geen reacties

Macrocijfer VS jaagt beurzen omlaag

26
jan2010

Een tegenvallend cijfer over de verkoop van bestaande woningen in de VS drukte de Europese beurzen in de laatste uren van de handel omlaag. In december bleken er minder woningen te zijn verkocht dat analisten hadden verwacht. Wall Street bleef na het cijfer op positief terrein, maar de AEX daalde net onder het niveau van de sluiting van vrijdag en de verliezen op andere Europese beurzen werden groter.

Nog geen uur voor de sluiting van de beurzen noteerde de AEX op een stand van 329,23 punten. Dat is een verlies van 0,25 punten of wel 0,1 procent. De MIdKap-index noteerde nog wel een winst van 0,2 procent. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen gingen tot 1 procent naar beneden.

Philips bleef maandagmiddag wel de uitblinker in de AEX-index. Beleggers beloonden de onverwacht sterke winstcijfers van het elektronicaconcern met een koerswinst van 5,2 procent.

Bovenaan
Philips meldde ’s ochtends een onverwacht hoge nettowinst van 260 miljoen euro over het vierde kwartaal van vorig jaar. Analisten waren vol lof en ook topman Gerard Kleisterlee sprak van een sterk kwartaal. Investeerders konden de cijfers eveneens waarderen en zetten het concern de hele dag bovenaan de AEX.

Bij de kleinere fondsen sprong Spyker Cars er uit. Beleggers sprongen bovenop het aandeel nadat Zweedse media hadden gemeld dat de overname door Spyker van Saab zo goed als rond is. Zowel Spyker als de Zweedse regering benadrukte ’s middags echter dat de uitkomst van de gesprekken nog altijd onzeker is. Rond kwart voor vijf was Spyker Cars met een beurskoers van 3,45 euro ruim 60 procent meer waard dan voor het weekeinde.

Rigoureus
De financiële fondsen op de Europese beurzen krabbelden in de ochtend op en maakten een deel van de verliezen van vorige week goed. Volgens analisten deden beleggers de financials vorige week wellicht wat al te rigoureus in de uitverkoop na de aankondiging van het nieuwe bankenplan van de Amerikaanse president Obama.

”Het was een overdreven reactie op een politiek plan. Daarvan weet je dat de soep nooit zo heet wordt gegegeten als hij wordt opgediend”, zei fondsmanager Corné van Zeijl van SNS Asset Management. In de AEX kwamen ING en Aegon in de middag weer in de rode cijfers terecht. Maar buitenlandse concurrenten als Deutsche Bank (0,5 procent) en Barclays (2,5 procent) bleven op positief terrein.

Koerswinst
Baggeraar Boskalis boekte een koerswinst van ruim 4 procent. Het bedrijf heeft de fusie-overeenkomst met maritiem dienstverlener Smit Internationale ondertekend en zal naar verwachting half februari een formeel bod op de aandelen Smit uitbrengen.

De euro kostte halverwege de middag 1,4150 dollar. Bij het slot van de beurzen vrijdag was de euro 1,4155 dollar waard.

Bron: Het ParoolReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld