Vastgoedplatform

Nieuws Europa en Wereld - Gepost op dinsdag, maart 23, 2010 18:38 - Geen reacties

Lichte afname verkoop bestaande woningen VS

23
mrt2010

De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in februari licht gedaald. Dat blijkt uit cijfers die de brancheorganisatie National Association of Realtors (NAR) dinsdag bekendmaakte.

In februari werden er op jaarbasis 5,02 miljoen woningen verkocht. Dat is een daling van 0,6 procent ten opzichte van de 5,05 miljoen woningen in januari. Analisten gepolst door Reuters rekenden in doorsnee op de verkoop van 5 miljoen woningen, een daling van 1,2 procent, na de zware terugval van 7,2 procent in januari.

Het woningcijfer geldt als graadmeter voor de economie omdat op de Amerikaanse huizenmarkt de economische crisis ontstond. Ondanks de opgaande lijn in februari hangt bij de NAR nog niet de vlag uit. ,,De afgelopen acht maanden lag de verkoop elke keer hoger dan een jaar eerder en huizenprijzen zijn een stuk stabieler, maar het herstel is momenteel fragiel”, aldus hoofdeconoom van de branchevereniging, Lawrence Yun.

Stormloop
,,De eerste test van een duurzaam herstel volgt in de komende maanden, als de regeling voor belastingvoordelen voor kopers afloopt”, aldus Yun. Die regeling, tussentijds verlengd, eindigt op 30 april.

Het aantal woningen dat te koop staat, steeg in februari met 9,5 procent tot 3,59 miljoen. ,,Als we in de aanloop naar 30 april net zo’n stormloop zien als in de herfst, bij het verstrijken van de oorspronkelijke deadline, zal er voldoende worden opgekocht om een stabiele huizenprijs te garanderen”, aldus Yun.

Bron: De TelegraafReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld