Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op dinsdag, januari 12, 2010 17:34 - Geen reacties

Leuvense bouwverordening biedt gezinnen meer kansen

12
jan2010

De stad Leuven heeft een nieuwe bouwverordening uitgevaardigd om jonge gezinnen meer kansen te bieden om in de stad te blijven wonen.

Zo wordt de mogelijkheid vergroot om kleinere rijwoningen uit te breiden zodat de betrokkenen bij gezinsuitbreiding in hetzelfde pand kunnen blijven. Hiertoe kan er bijvoorbeeld gelijkvloers voortaan overal een bruto vloeroppervlakte van 100 vierkante meter gerealiseerd worden.

Om te voorkomen dat gezinswoningen verdwijnen is het in principe niet toegelaten om woningen die in woongebied liggen en tussen de 90 en 250 m2 groot zijn op te delen voor bijvoorbeeld de inrichting van studentenkoten.

Om het wonen in grotere huizen financieel haalbaar te maken voor gezinnen is er wel een uitzondering voorzien als de betrokkenen zelf in de woning wonen. Dergelijke panden in woongebieden mogen ook niet zomaar van functie veranderen.

De nieuwe bouwverordening stipuleert voorts dat nieuwe woningen architectonisch het karakter van een bestaande straat of wijk moeten respecteren en versterken. Om een zekere leefkwaliteit te waarborgen worden ook minimale eisen voor woningen opgelegd zoals de oppervlaktes van lokalen en inzake daglichttoetreding. Er zijn ook regels voorzien die een minimum aan onverharde en private buitenruimte opleggen.

Bron: TrendsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld