Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op dinsdag, januari 12, 2010 17:37 - Geen reacties

Vrieskou nekt bouwbedrijven

12
jan2010

Veel bedrijven in de bouw dreigen niet meer te bestaan als de dooi inzet. Vooral stratenmakers en metselaars kunnen niet werken nu de laatste dagen de gevoelstemperatuur beneden de zes graden onder nul is. De bedrijven moeten hun werknemers echter wel doorbetalen.

Vijftig jaar lang werden bouwers in Nederland tegen deze weersomstandigheden beschermd door een verplicht collectief risicofonds, maar dat werd in 2006 afgeschaft omdat veel bedrijven dachten zelf een stevige winterjas te hebben. Sinds begin dit jaar kunnen aannemers ook niet meer bij een verzekeraar aankloppen. `Grotere bouwers kunnen makkelijk schuiven met personeel. Daar worden werknemers overgeplaatst naar projecten waar binnen wordt gewerkt`, zegt een woordvoerder van branchevereniging Bouwend Nederland. `Al is die koek na een week of twee meestal ook wel op.`

`Ik vrees dat sommige aannemers al stiekem een greep uit de eigen pot hebben gedaan om in deze moeilijke tijden het hoofd boven water te houden.` Voorzitter Anne Fokke de Vries van de vereniging van bestratingsbedrijven in Nederland OBN pleit voor een `winter-ww` voor de branche. Volgens een woordvoerster van het ministerie van Sociale Zaken bestaat er al een dergelijke mogelijkheid via artikel 18 van de werkloosheidswet.

Bron: CobouwReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld