Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op woensdag, januari 27, 2010 16:39 - Geen reacties

Kritiek op Rotterdamse woningtoewijzing

27
jan2010

De gemeente Rotterdam doet te weinig om de schijn van oneerlijkheid bij de toewijzing van woningen te vermijden. Dat stelt de rekenkamer van de gemeente in een dinsdag verschenen rapport.
De rekenkamer vindt dat bij de verhuur van woningen en bedrijfspanden elke schijn van niet-integer handelen moet worden weggenomen. Zo zou de gemeente woningen niet aan eigen ambtenaren mogen verhuren.

Aanleiding voor het rapport is de opschudding die afgelopen zomer ontstond over de toewijzing van woningen aan de Kralingseweg. Er was twijfel gerezen of die toewijzing, overigens twintig jaar geleden, wel eerlijk was verlopen.

De gemeente verhuurt daar woningen tegen bijzonder lage bedragen. Het gaat om grond die de gemeente destijds onteigende omdat in de achterliggende weilanden nieuwe huizen zouden worden gebouwd. De oude woningen staan er nu nog. Het raadslid Dries Mosch van Leefbaar Rotterdam kaartte de zaak aan.

Voor zover na te gaan, stelt de rekenkamer, verliep de toewijzing volgens de geldende procedures. Maar er was geen sprake van transparante en neutrale toewijzing. Als voorbeeld daarvan noemt de rekenkamer dat bij kraak krakers na overleg een bruikleenovereenkomst wordt aangeboden, zonder dat andere mogelijke gegadigden een kans krijgen.

De rekenkamer zegt dat het college van burgemeester en wethouders de aanbevelingen niet overneemt. Het college kiest volgens de rekenkamer voor flexibiliteit boven transparantie. De rekenkamer meent dat het een het ander niet hoeft uit te sluiten.

Bron: AD.nlReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld