Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op maandag, maart 29, 2010 16:35 - Geen reacties

BKVV ontwerpt duurzame loftwoning

29
mrt2010

Net zo veel vrije ruimte als in een loft, maar de helft goedkoper dan een villa. En nog duurzaam ook. Dat is het idee achter het concept Lofthome, dat afgelopen weekend tijdens de Nationale Bouwbeurs in Utrecht werd gepresenteerd.

Het door Blok Kats Van Veen architecten ontworpen gebouw bestaat uit een simpele stalen constructie, die doet denken aan de opbouw van boerenschuren. Een standaard Lofthome meet acht bij zestien meter en heeft een vrij indeelbare woonoppervlakte van 192 vierkante meter.

Voor de wand- en gevelbekleding wordt gebruik gemaakt van 132 mm dikke C300 bouwelementen, die een zeer hoge isolatiewaarde (rc=6,35) hebben. In combinatie met het gebruik van drievoudig glas en een ‘doordacht’ ventilatiesysteem scheelt dit nogal in de energiekosten.

“Lofthome past voor de verwarming een warmtepomp toe waarbij 80 procent van de warmte uit de omgeving wordt onttrokken. Warmwater wordt voor 75 procent verkregen uit zonne energie of omgeving. Dit resulteert in een woning met een EPC van 0,1 met- en een EPC van 0,5 zonder zonnecellen”, zeggen de bedenkers van het concept.

De Lofthomes, gemaakt van onderhoudsvriendelijke cradle-to-cradle-materialen, worden in particulier en collectief opdrachtgeverschap ontwikkeld. Bij het laatstgenoemde type opdrachtgeverschap worden de woningen in (al dan niet geschakelde) ensembles op grond van verschillende formaten ontwikkeld.

Een nadeel van het concept, zo schrijft dagblad De Pers, is dat er voor een Lofthome een kavel van minimaal 300 vierkante meter benodigd is. Gezien de grondprijzen in Nederland komt er dan nog minimaal een ton boven op de prijs van een gemiddelde Lofthome-woning, 185.000 euro inclusief btw.Reacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld