Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, januari 22, 2009 19:37 - Geen reacties

Hoge verkoopprijs per vierkante meter

22
jan2009

Voorkeur voor kleine loten drijft prijs op

Kinrooi en Opglabbeek voeren de lijst van dure bouwgrond aan. Met 165euro per vierkante meter zou je denken dat de buurt bevolkt gaat worden door rijkelui. Maar je moet er ook rekening mee houden dat er vorig jaar maar weinig percelen verkocht werden.

‘Je moet niet te snel veronderstellen dat bouwgrond kopen in Kinrooi of Opglabbeek duurder is dan in een andere gemeente’, vertelt Johan Telen van Immobiliën Johan Telen. ‘Het is namelijk zo dat het afwachten is welke percelen de mensen nu kochten. Vandaag zijn vooral de kleinere loten in trek bij de kandidaat-bouwers. Dit komt omdat dat qua prijs beter binnen het budget ligt. De koppels die vandaag bouwen, stellen een budget voor hun bouwgrond op waarbij ze rekening houden met hun lening en de kostprijs van de woning die er op komt te staan. Voor hen is het vaak voordeliger om een kleinere bouwplaats van pakweg vijf are te kopen dan een bouwplaats van vijftien are. Ze denken daarbij enkel aan hun portemonnee.

‘Ook voor de verkopers zijn de kleinere loten vaak interessanter en een belangrijke inkomstenbron. Voor een kleine bouwplaats kan je al snel 150euro per vierkante meter vragen, omdat de totaalprijs nog altijd goedkoper is dan bij een groot lot.’

Mandy Kwaspen (25) en Davy Maessen (27) bevestigen dit. ‘We kochten in mei een grote bouwplaats van 14 are in Kinrooi en we betaalden 73euro per m2. We wilden graag in deze buurt blijven wonen, maar de zoektocht verliep niet gemakkelijk. We vonden vooral kleine bouwplaatsen van vijf are. Wij gingen als een van de weinigen voor de grotere, duurdere bouwplaats, maar als je de prijs in vierkante meter uitdrukte, kwamen we veel goedkoper uit. Alleen denkt niet iedereen zo’, besluit Mandy.

Bron: Het NieuwsbladReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld