Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op woensdag, februari 17, 2010 16:42 - Geen reacties

Hervormingen woningmarkt desastreus voor bouwsector

17
feb2010

Het drastisch hervormen van de woningmarkt kan zeer nadelig uitpakken voor de bouwsector. Hiervoor waarschuwt de VROM-Raad minister Van der Laan in het advies `Stap voor Stap`. De crisis is volgens de raad geen reden om hervormingen op de woningmarkt uit te stellen, maar dit moet dan wel rustig gebeuren. Te drastisch ingrijpen kan funest zijn voor het functioneren van de bouwnijverheid, de woningmarkt en de economie.

De door de VROM-raad geadviseerde stap-voor-stap-aanpak zou vooral op langere termijn forse besparingen in de overheidsuitgaven mogelijk maken op het gebied van wonen. Hiervoor zijn drie dingen nodig: de regering moet een toekomstvisie formuleren, een hervormingspad aangeven en maatregelen op de korte termijn nemen. De raad stelt dat op korte termijn de overdrachtsbelasting, die als rem op verhuizen werkt, gedeeltelijk of volledig kan worden afgeschaft.

Deze maatregel zou gefinancierd kunnen worden uit een verhoogd eigenwoningforfait of een beperkter systeem van hypotheekrenteaftrek. Grotere flexibiliteit is denkbaar in allerlei `vanzelfsprekende arrangementen`, stelt de raad. Hierbij kan gedacht worden aan industrieel flexibel en demontabel bouwen en onbestemd bouwen.

Bron: bouwenwonen.netReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld