Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op dinsdag, maart 22, 2011 18:33 - Geen reacties

Herstel Vlaamse bouw nog ver weg

Tags:
22
mrt2011

De matige winstgevendheid van de Vlaamse bouwbedrijven kan de komende maanden verder aangetast worden door de stijgende prijzen van energie en grondstoffen. Het herstel lijkt nog ver weg. Dat besluit Bouwunie, de unie van het kmo-bouwbedrijf, uit haar trimestriële bouwbarometer. De barometer daalde tijdens het eerste kwartaal van dit jaar voor het tweede kwartaal op rij lichtjes.

Meer dan een derde van de ruim 200 ondervraagde bouwondernemers heeft nu meer werk dan eind vorig jaar. Een kwart heeft minder om handen, maar 40 procent verwacht wel dat de komende maanden meer werk zullen opleveren.

Prijzen
Het absolute pijnpunt blijven de prijzen. Amper de helft (53 procent) zegt met de huidige prijzen winstgevend te kunnen werken. Een derde geeft aan dat de prijzen de voorbije maanden gedaald zijn. Bovendien kunnen de stijgende prijzen van grondstoffen en energie de winstgevendheid van de bouwbedrijven verder aantasten, zegt Bouwunie. “Logischerwijze volgen de verkoopprijzen wanneer de grondstoffenprijzen stijgen, maar die doorrekening verloopt niet lineair en duurt even”, luidt het.

Bron: Het Laatste NieuwsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld