Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op zaterdag, maart 19, 2011 15:30 - Geen reacties

Bouwbedrijven in het vizier van RSZ en fiscus

19
mrt2011

Bouwbedrijven die genieten van uitstel in het kader van de wet betreffende de continuïteit van de ondernemingen, kunnen binnenkort wel eens in de problemen komen. In de Kamer zijn twee artikels uit een programmawet aangenomen, waarmee de RSZ en de fiscus “schuldeisers in de opschorting” worden, wat de nodige financiële gevolgen zou hebben voor die bedrijven, zo staat zaterdag in L’Echo.

Als ook de Senaat de artikels volgende week aanneemt, zullen de betrokken bouwbedrijven op de websites van de RSZ en de fiscus vermeld staan als bedrijven met schulden. Dat geldt ook voor de schulden die dateren van voor de gerechtelijke reorganisatie.

Medecontractanten van die bedrijven zouden dan een deel van hun factuur moeten storten aan de sociale zekerheid en de fiscus; het bedrijf zou slechts de rest krijgen.

Faillissement
Het gevolg is dat bedrijven die opschorting kregen in het kader van de gerechtelijke reorganisatie, het wel eens moeilijker zouden kunnen krijgen om het faillissement te vermijden, schrijft L’Echo. De krant spreekt van “een beslissing die vragen oproept, terwijl een van de doelstellingen van de wet betreffende de continuïteit van de ondernemingen was om RSZ en fiscus gelijk te stellen aan de andere schuldeisers”.

De conferentie van voorzitters van Franstalige handelsrechtbanken spreekt van “een poging om de wet uiteen te halen vanwege de RSZ en de belastingadministratie”.

Bron: Het Laatste NieuwsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld