Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, mei 20, 2010 18:00 - Geen reacties

Haal het beste uit zonne-energie

20
mei2010

Hernieuwbare energie, passief huizen, zonne-energie… Nu ecologische overwegingen aan belang winnen bij het renoveren of bouwen van woningen, zijn dit termen die meer en meer de kop opsteken. De vraag is natuurlijk: “Is het allemaal nog even duidelijk voor de man in de straat die net gestart is met het (ver)bouwen van zijn huis?”.

Neem nu zonne-energie… Maar liefst elke 8 minuten levert de zon evenveel energie als de volledige wereldbevolking op 1 jaar tijd verbruikt. De zonnestralen die op één dag de aarde bereiken, kunnen de volledige mensheid gedurende 180 jaar van energie voorzien! Hoog tijd dus om nuttig gebruik te maken van deze onuitputtelijke bron van schone én gratis energie. Naar aanleiding van Wereld Milieu Dag, zet Vaillant – de Europese specialist in centrale verwarmings- en warmwatertoestellen – de toepassingsmogelijkheden van zonne-energie voor warmwaterproductie even op een rijtje. Kwestie van zij die maximaal van zonne-energie willen profiteren alvast op de goede weg te helpen.

Zonne-energiesystemen voor alle toepassingen

Er zijn verschillende types thermische zonne-energiesystemen voor warmwaterproductie beschikbaar al naargelang de doeleinden waarvoor men die energie wenst te gebruiken. Meerdere factoren spelen een rol bij het kiezen van een geschikt systeem: de installatiemogelijkheden, het aantal gebruikers, met of zonder bijverwarming van de woning naast warmwaterproductie met zonne-energie, …

Waarom zonne-energie? Waarom Vaillant?

Systemen op zonne-energie raken ook in België steeds meer ingeburgerd. Als aanbieder van complete systemen voor een zuinige en milieuvriendelijke verwarming en warmwaterproductie, beantwoordt Vaillant aan de wensen van zij die ook op ecologisch vlak vooruitdenken. Zo biedt het merk naast haar uitgebreide gamma condensatieketels op gas, op stookolie en warmtepompen, tevens verschillende zonne-energiesystemen. Deze weten het maximum uit zonne-energie te halen om warm water te produceren en eventueel de woning bij te verwarmen.

Naast warmwaterproductie, kan zonne-energie ook aangewend worden voor de bijverwarming van de woning.

Bron: bouwenwonen.netReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld