Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op woensdag, juni 29, 2011 22:02 - Geen reacties

Grote bedenkingen bij contracten van zonnepaneleninstallateurs

29
jun2011

De contractvoorwaarden van installateurs van zonnepanelen voldoen in veel gevallen niet aan de normen. Dat zocht consumentenorganisatie Test-Aankoop uit via de contracten die 22 installateurs aanboden voor vier referentiewoningen.

Zo gaven slechts drie van de gecontroleerde installateurs een bindende leveringstermijn op. Daarnaast is de prijs niet vast, stellen ze hun eigen aanbod als vrijblijvend voor, laten ze het risico zo snel mogelijk op de klant overgaan en wordt ook de wettelijke garantie van twee jaar in meer dan de helft van de gevallen met de voeten getreden.

De meeste installateurs vroegen ook om 90 procent van de totale factuur te betalen voordat de panelen op het dak liggen. “Eigenlijk zou een installateur niet meer dan 15 procent van de totale kosten als voorschot mogen vragen”, stelt de organisatie. “Na de volledige installatie, moet de laatste betaling pas gebeuren.”

Test-Aankoop pleit daarom voor het invoeren van modelcontracten met correcte informatie. Zo zou de consument garanties moeten krijgen op een transparante bediening. Die taak is volgens de organisatie vooral weggelegd voor de overheid. “Een noodzakelijke voorwaarde voor het toekennen van miljoenen aan subsidie”, luidt het nog.

Bron: TrendsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld